FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: otvorena putujuća izložba grafike

Autor: dsil
RIJEKA, 10. prosinca 2013. (Hina) - Putujuća izložba grafika umjetnika mlađe i srednje generacije, dio europskog projekta Password Printmaking otvorena je večeras u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

U projektu sudjeluje šest europskih partnera, uz riječki MMSU to su Međunarodni grafički likovni centar (Ljubljana, Slovenija), Hablar en Arte (Madrid, Španjolska), Frans Masereel Centrum(Kasterlee, Belgija), TallinnPrint Triennial (Tallinn, Estonija) i International Print Triennial Society (Krakow, Poljska).

Na izložbi se predstavlja 24 umjetnika s polja grafike iz šest zemalja partnera. Izložba je prije Rijeke predstavljena u Ljubljani, Kasterleeu u Belgiji, Krakowu u Poljskoj te Madridu u Španjolskoj.

Značajka izložbe je da predstavlja nove načine shvaćanja grafike, pri čemu je grafika značajno proširena drugim sredstvima, alatima i načinima izrade, uključujući digitalnu tehnologiju. Neki od radova nastali su rezanjem i gužvanjem grafičkog lista, kolažiranjem ili kombiniranjem postupaka u raznim varijantama.

U sklopu izložbe održat će se dvije radionice, obiteljska radionica oblikovanja papirom Andree Staničić i demonstracije grafičkog tiska Celestine Vičević, Ive Gobić Vitolović i Emanuele Santini.

Izložba ostaje otvorena do 18. siječnja.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙