FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Uhićenje liječnika u Banjoj Luci zbog korupcije

Autor: rmav
SARAJEVO, 9. prosinca 2013.(Hina) - Pet liječnika i članova pomoćnog medicinskog osoblja zaposlenih u Kliničkom centru u Banjoj Luci uhićeno je u ponedjeljak zbog sumnje da su umiješani u korupciju, potvrđeno je iz okružnog tužiteljstva u tom gradu.

Glasnogovornica tužiteljstva Maja Đaković-Vidović izjavila je lokalnim medijima u BiH kako je uhićenje provedeno kao dio akcije započete proteklog vikenda, s ciljem otkrivanja mreže čiji su pripadnici osiguravali invalidske mirovine osobama koje na to nisu imale zakonsko pravo.

U subotu je u sklopu te akcije tako privedeno 18 osoba, od kojih su dvije zadržane u pritvoru, a petoro uhićenih u ponedjeljak predano je tužitelju radi saslušanja.

Za sada ih se tereti da su sudjelovali u izradi krivotvorene medicinske dokumentacije, odnosno nalaza i mišljenja te otpusnih pisama.

"Ova dokumentacija je kasnije korištena u postupku ostvarivanja prava na invalidsku mirovinu", izjavila je Đaković-Vidović.

Policija je u subotu u sklopu ove istrage pretražila i više poslovnica Zavoda za mirovinsko osiguranje Republike Srpske.

Pretpostavlja se kako je na protuzakonit način invalidske mirovine uz davanje mita ishodilo dvadeset do trideset osoba.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙