FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neath: Jahaća kaciga umjesto marame za Isusovu majku

Autor: mhaj
LONDON, 9. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Isusova majka će maramu koju obično ima na glavi, iz sigurnosnih razloga morati zamijeniti jahaćom kacigom, za vrijeme uprizorenja rođenja Isusova u velškome mjestu Neathu, gdje će ulogu Marije utjeloviti jedna djevojčica, prenosi u ponedjeljak Daily Mail.

"Od nas su tražili da djetetu koje će jahati na konju ili magarcu, na glavu iz sigurnosnih razloga, stavimo jahaću kacigu", rekao je Mark Barrett, predstavnik crkve u Neathu i organizator događaja humanitarnog karaktera koji će se održati u subotu 14. prosinca i čiji je prihod namijenjen zakladi za žrtve tajfuna koji je prije mjesec dana na Filipinima odnio gotovo 6000 ljudskih života.

"Moramo uzeti u obzir da će Marija jahati na magarcu javnom cestom. Svi znamo da se magare ne kreće brzo, no moramo računati na sve nepredviđene mogućnosti i potencijalne opasnosti te ne smijemo kršiti zakon", rekao je, objasnivši kako im je poduzimanje sigurnosnih mjera savjetovao vlasnik životinje.

"Magarac kojega smo unajmili, naviknut je na slične događaje i vrlo je poslušan, no s obzirom na to da je visok za jedno dijete, moramo poduzeti mjere opreza u slučaju da četveronožac odluči pokazati svoju tvrdoglavu ćud", rekao je Barrett prenosi Daily Mail. U uprizorenju rođenja Isusova sudjelovat će 25 djece u dobi od osam do 16 godina.

(Hina) xmh ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙