FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtki HEP-ODS dodijeljen certifikat ISO 14001

Autor: tper
ZAGREB, 9. prosinca 2013. (Hina) - Certifikacijska kuća DQS Zagreb uručila je danas HEP-Operatoru distribucijskog sustava certifikat za sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2004.

Društvo HEP-Operator distribucijskog sustava (ODS), koje posluje u okviru HEP Grupe, uspostavilo je taj sustav upravljanja u svim organizacijskim cjelinama na više od sto lokacija poslovnih objekata diljem Hrvatske, istaknuto je na dodjeli certifikata.

Tijekom 2011. i 2012. proces uspostave sustava obuhvatio je uspostavu kvalitetnog gospodarenja otpadom, kvalitetnog skladištenja i korištenja kemikalijama, provedbu mjere za smanjenje rizika od neželjenih događaja, mjere za zaštitu zraka, tla, voda i zdravlja zaposlenika.

S obzirom na djelatnosti HEP-ODS-a, tehnološke procese, broj radnika (više od 7.200) i velik broj lokacija diljem zemlje, nužno je bilo posvetiti dodatnu pažnju zaštiti zdravlja radnika, emisijama u zrak i u vode, gospodarenju otpadom, zaštiti tla i cjelovitog očuvanja prirode.

Predsjednik Uprave HEP-a Tomislav Šerić čestitao je HEP-ODS-u na uspješno provedenom zahtjevnom projektu uspostave sustava upravljanja okolišem koji će uz ostalo pridonijeti sustavnom gospodarenju otpadom te povećati prihode od prodaje otpadom.

Naime, tijekom kratkog razdoblja primjene uspostavljenog sustava upravljanja okolišem uočeni su pozitivni učinci kvalitetnijeg gospodarenja otpadom, koji se očituju i u znatno većim prihodom sredstava od prodaje otpada u odnosu na prethodne godine.

Direktorica HEP-ODS-a Ljiljana Čule istaknula je kako ovaj certifikat potvrđuje da je HEP-ODS prepoznao važnost zaštite okoliša, a ishođenje certifikata tvrtku svrstava u društvo suvremenih, društveno odgovornih tvrtki vođene u skladu s načelima održivog razvoja.

Kazala je i kako se HEP-ODS priprema za uvođenje norme 18001 kojom će se u potpunosti urediti područje zaštite na radu i sustava upravljanja zdravljem.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙