FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Netanyahuov partner traži mirovni ugovor s Palestincima

Autor: vmrs
TEL AVIV, 8. prosinca 2013. (Hina/Reuters) - Glavni koalicijski partner izraelskoga premijera Benjamina Netanyahua, Yair Lapid, javno ga je u nedjelju pozvao da pokaže "povijesnu hrabrost" i postigne s Palestincima mirovni sporazum čak i uz rizik da mu se vlada raspadne.

Ministar financija Yair Lapid u govoru je naglasio kako Netanyahu može biti siguran u potporu centrističke stranke Yesh Atid i spominjao je neke moguće promjene u koaliciji. On predviđa budući izlazak desničarskih stranaka i njihovu zamjenu lijevima dođe li do sporazuma o zamjeni zemlje za mir.

"Odlučan sam učiniti sve što mogu kako bi ova vlada ostala na svojem putu, čak i ako razvoj događaja u mirovnim pregovorima dovede do ovakve ili onakve promjene u koaliciji", rekao je.

No usput je i upozorio Netanyahua, piše Reuters, da Yesh Atid, stranka s 19 zastupnika u 120-članom parlamentu, i druga u koaliciji, neće ostati u vladi koja se iskreno ne zalaže za pregovore i postizanje sporazuma.

"Nisam spreman dopustiti da Yesh Atid bude smokvin list za besmisleno političko manevriranje", rekao je Lapid pa se čini, dva dana nakon posjeta američkog državnog tajnika Johna Kerryja regiji, kako nimalo ne napreduju mirovni pregovori koje podupiru Sjedinjene Države, a počeli su u srpnju.

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙