FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Križevcima dodijeljene nagrade za kratke književne vrste

Autor: mvra
ZAGREB, 8. prosinca 2013. (Hina) - Na završnoj svečanosti 5. susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić" jučer su u Hrvatskom domu u Križevcima dodijeljene nagrade za kratke književne vrste i predstavljen zbornik najuspjelijih radova "Zavežljaj ljubavi".

Riječ je o nacionalnom književnom natječaju i susretu za duhovnu književnost protkanu kršćanskim vrednotama u kratkim književnim vrstama: poeziji, kratkoj priči, putopisu, eseju i monodrami, priopćila je danas udruga za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić".

U žanru poezije prva je nagrada dodijeljena Denisu Peričiću za pjesmu "Marija rodi", druga Ružici Anušić za pjesmu "Gost", a treća Zdenki Maltar za pjesmu "Skriti angelus".

Prva nagrada u žanru kratke priče pripala je Zdenki Čorkalo za priču "Umor umornih", a druga i treća Slavici Sarkotić za priču "Kristali nad gradom" i Živki Kancijanić za priču "Mala tajna".

U žanru putopisa prva nagrada dodijeljena je Darku Gašparoviću za putopis "Put u Lanišće", druga Igoru Šipiću za putopis "A gdje je tu čovjek?" i treća Mirku Ivanjeku za putopis "Od Marije do Marije".

U žanru eseja prva je nagrada pripala Božidaru Prosenjaku za esej "Siromaštvo", druga Ružici Martinović-Vlahović za esej "O siromaštvu u svijetu stvari", a treća Zdravku Gavranu za esej "Voljeti siromaštvo!?".

Prvu nagradu u žanru monodrame primio je Tomislav Šovagović za monodramu "Oprosti im, makar znaju što čine", druga je nagrada dodijeljena Antoniji Jončić za monodramu "Ča je to mižerja", a treća Renati Dobrić za monodramu "Oči su pune, ma je duša prazna".

Na natječaj se javilo 138 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije i Srbije, s ukupno 224 rada. Od pristiglih radova, 38 ih je izabrano za objavu u zborniku, 12 ih je javno izvedeno, a 15 nagrađeno.

(Hina) pp/xmvr ymvr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙