FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihodi HOO-a u 2014. manji za 8,4 posto

Autor: adrp
ZAGREB, 6. prosinca 2013. (Hina) - Planirani prihodi HOO-a u 2014. godini bit će 113,7 milijuna kuna što je za 8,45 posto manje od ovogodišnjih, financiranje redovnih programa nacionalnih sportskih saveza te razvojne programe za sportaše i stručni rad trenera ostat će na istoj razini odlučeno je danas na sjednici Vijeća HOO-a koji će prijedlog proračuna za 2014. uputiti na usvajanje Skupštini HOO-a koja će zasjedati 18. prosinca.

Proširena je lista korisnika Olimpijskog programa za OI Rio 2016. Kao potencijalni A kandidati u program su uvršteni boksači Filip Hrgović i Marko Čalić te biciklisti Robert Kišerlovski i Radoslav Rogina. Status potencijalnog A kandidata ponovo je aktiviran Marinu Čiliću nakon što mu je Sportsko arbitražno sudište u Lausanni skratilo suspenziju do zaključno 25. listopada.

Ako Skupština HOO-a na sjednici 18. prosinca usvoji izmjene Projekta OI Rio 2016. potencijalni B kandidati za Igre u Riju postat će atletičari Marin Premeru, Ana Šimić i Lisa Christina Stublić, gimnastičar Robert Seligman, judašice Barbara Matić i Ivana Maranić, stolnotenisač Andrej Gaćina, strijelci Ivica Štritof i Željko Posavec te taekwondašice Mateja Kunović i Petra Matijašević. Tada će HOO kroz ljetni olimpijski program pratiti 10 TOP kandidata, ukupno 33 kandidata iz dva momčadska sporta, 20 potencijalnih A i 11 potencijalnih B kandidata.

Među trenere čiji rad sufinancira HOO uvršteni su, na prijedlog nacionalnih sportskih saveza, Jasmin Repeša u kategoriju vrhunskih B trenera te Vjekoslav Kobešćak (vaterpolo), Hrvoje Petranović (judo) i Vedran Ćurak (rukomet) u kategoriju trenera mlađih dobnih kategorija. Igor Šimunčić (odbojka) zamijenit će u kategoriji trenera za razvoj pojedinog sporta Igora Lovrinova koji je prekinuo suradnju s Hrvatskom odbojkaškom udrugom. Status vrhunskog A trenera prestaje Ratku Rudiću zbog potpisivanja ugovora s Brazilskim vaterpolskim savezom.

Vijeće je razmotrilo i probleme rada Sportske televizije te raspravljalo o pravcima daljnjeg djelovanja.

U pripremi svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta izabrani su najuspješniji sportaši i treneri u 2013. godini. Proglašenje će se održati 17. prosinca kada će se uručiti i Nagrada HOO-a Matija Ljubek za 2013. godinu. Tu nagradu HOO-a za životno djelo ocjenjivački je sud dodijelio Ivi-Goranu Munivrani, Zdenku Kobešćaku, Josipu Petrinoviću, Hrvatskom vaterpolskom savezu i Plivačkom klubu Faros.

(Hina) xms yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙