FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Loborec osuđen na četiri, a Brdarić na dvije godine zbog smrti oca i sina na nogostupu

Autor: amat
ZAGREB, 6. prosinca 2013. (Hina) - Zbog izazivanja prometne nesreće na zagrebačkim Sveticama gdje su prije godinu dana na nogostupu poginuli otac i sin na putu do škole, Igor Loborec nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora, a Stjepan Brdarić na dvije godine.

Zagrebački Općinski kazneni sud presudio je jučer kao u optužnici u kojoj stoji da je Brdarić "olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći", s glavne ceste započeo skretanje u lijevo i pritom nije propustio toyotu koja je s 86,3 kilometra na sat dolazila iz suprotnog smjera.

Drugookrivljeni 26-godišnji Loborec je pokušavajući izbjeći sudar s teretnim vozilom, skrenuo u desno, izgubio nadzor nad automobilom, naletio na rubni kamen te prešao na nogostup, gdje je naletio na pet metalnih stupića, kontejner za smeće, a potom i na osmogodišnjeg Patrika i njegovog oca Darija Puljića koji su hodali nogostupom.

Obojica su zadobila višestruke i po život opasne ozljede od kojih su preminuli na mjestu nesreće.

Suđenje j trebalo početi u svibnju, ali je Loborec, nesposoban za suđenje, četiri mjeseca proveo u zatvorskoj bolnici s dijagnozom kroničnog PTSP-a.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙