FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vraća se Eddie Edwards

Autor: rsal
LONDON, 5. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Najgori skijaš-skakač svih vremena Britanac Eddie "The Eagle" Edwards odlučio je ponovno skakati, a za početak nove karijere odabrao je Novogodišnju turneju i skakaonicu u Garmich-Partenkirkenu.

Edwards je prvi Britanac koji je sudjelovao u Svjetskom kupu u skijaškim skokovima, no njegovi dosezi su bili više nego skromni jer bi u pravilu zauzimao zadnja mjesta s "negativnim" rekordima skakaonica. Zbog njegovih "skokića", koji su svojom kratkoćom bili opasni kao i oni najduži, Međunarodni olimpijski odbor je uveo novo pravilo zbog kojeg se Edwards više nije mogao natjecati na Olimpijskim igrama.

"Ovo je moja zadnja šansa i osjećam se sposobnim učiniti nešto veliko dok još mogu", kazao je Edwards za list Gloucestershire Echo. Prošle godine je postao otac, ali je obavio i operaciju desnog oka, pa se sigurno neće pojaviti s poznatim maglovitim naočalama.

"Bez tih naočala sada konačno vidim što radim", kazao je Edwards, koji je u međuvremenu zarađivao novac TV-nastupima, a bio je jedan od nositelja baklje uoči ZOI u Vancouveru.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙