FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Miletić zadovoljan zajmom za gradnju pulske Opće bolnice

Autor: dspo
PULA, 2. prosinca 2013.(Hina) - Pulski gradonačelnik i potpredsjednik IDS-a Boris Miletić izvijestio je danas novinare da je u petak na sjednici Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak potvrđen prvi dio zajma za gradnju pulske Opće bolnice.

HBOR se neovisno o rezultatima pregovora s Europskom investicijskom bankom, koja bi trebala osigurati financiranje drugog dijela kredita, obvezao da će, bude li potrebno, osigurati preostalih 300 milijuna kuna, rekao je Miletić na konferenciji za novinare IDS-a i izrazio zadovoljstvo što se bliži početak gradnje.

Komentirajući završetak prikupljanja potpisa za referendum o izmjenama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, istarski župan Valter Flego rekao je da je Istra tolerantna, otvorena, multikulturalna regija koja više od 20 godina njeguje suživot te se zato, kako je rekao, protivi svakom obliku diskriminacije.

Kako je istaknuo, dvojezičnost u Istri smatraju civilizacijskim dostignućem i standardom koji su svi zajedno dužni očuvati, a svaki pokušaj ukidanja tih prava smatraju velikim korakom unatrag.

"Mi ne branimo prikupljanje potpisa, ali ne želimo sudjelovati u aktivnostima koje imaju za cilj smanjivanje dostignutih ljudskih i manjinskih prava. Na to nas obvezuje dostignuta civilizacijska razina međuetničke tolerancije i suživota na istarskom području, koja se očituje kroz lepezu manjinskih prava ugrađenih u statut naše županije", ustvrdio je Flego na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Izrazio je zadovoljstvo rezultatima glasovanja u Istri na jučerašnjem referendumu koji je ocijenio kontraproduktivnim.

"Referendum treba biti praznik demokracije, a to jučer nije bio slučaj", rekao je župan Flego.

Gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je da Istra "dvojezičnost živi i diše već godinama, što je čini zdravijom i tolerantnijom sredinom", a svoju je posebnost, dodao je, još jedanput pokazala na jučer održanom referendumu o ustavnoj definiciji braka.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙