FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: ilov
ZAGREB, 1. prosinca 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

SARAJEVO - Jedan pogrebnik iz Bosne i Hercegovine završio je na sudu i prijeti mu novčana kazna od 750 konvertibilnih maraka (383 eura) jer je 21. studenoga, koji se u Republici Srpskoj obilježava kao dan potpisivanja daytonskog sporazuma, radio pola sata dulje od propisanog radnog vremena kako bi obavio sve što je potrebno za sprovod jedne umrle osobe, piše u nedjelju sarajevski "Dnevni avaz". Jovo Stanković (57) iz Bosanskog Novog, poznatiji kao Jovo Grobar, kazao je kako je ogorčen zbog birokracije koja mu priječi da radi svoj posao te je najavio kako bi svoju tvrtku mogao preseliti na područje Federacije BiH jer je ondje manje blagdana nego u RS-u a i propisi su fleksibilniji. Prijetnju kaznom uz prijavu za "napad križem na službenu osobu" zaradio je iako je 21. studenog bio na putu kako bi u Bosanski Novi dovezao tijelo čovjeka koji je umro u Italiji.

SARAJEVO - Policija u Bosni i Hercegovini istražuje učestale slučajeve krađe konja u istočnim dijelovima te zemlje, a sumnja se kako ih kradljivci preprodaju klaonicama koje potom konjsko meso ilegalno plasiraju na tržište hrane, prenosi u nedjelju sarajevski "Dnevni avaz". Niz slučajeva krađe konja s pašnjaka zabilježen je na području Goražda u istočnoj Bosni. Policija je pokrenula istragu nakon prijava vlasnika o krađi čak trideset konja i do sada je došla do podataka kako je rječ o pravom organiziranom lovu na konje.

ZAGREB - Američki glumac Paul Walker, koji je glumio u akcijskim filmovima "Brzi i žestoki", poginuo je u prometnoj nesreći u Kaliforniji, javlja u nedjelju BBC. Nesreća se dogodila u subotu navečer u Valenciji, sjeverno od Los Angelesa. Walker (40) je bio suvozač u Porscheu, a vozio je njegov prijatelj. Obojica su poginula na licu mjesta, priopćila je policija. Walker je bio na tom području radi dobrotvorne priredbe koju je organizirala njegova organizacija Reach Out Worldwide.

BANGALORE - Raketa koju je Indija odaslala sa sondom namijenjenom putovanju prema planetu Mars napustila je Zemljinu orbitu u nedjelju i počela put prema crvenom planetu, objavila je indijska svemirska agencija. Indija želi obilježiti povijest međuplanetarnog istraživanja postavši prva azijska zemlja koja je dospjela do Marsa. Raketa koja je lansirala sondu Mangalyaan (ili Mars Orbiter), zlatne boje i veličine manjeg automobila, trebala bi stići do cilja u rujnu 2014., objavila je indijska organizacija za svemirska istraživanja (Isro).

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙