FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote, 30. studenoga do ponedjeljka, 2. prosinca

Autor: rtom
ZAGREB, 29. studenog 2013. (Hina) - Najava događaja iz svijeta od subote, 30. studenoga do ponedjeljka, 2. prosinca:

SUBOTA, 30. studenoga

-----------------------------------

STRASBOURG - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko završava dvodnevni posjet Strasbourgu gdje će na Trgu Gutenbergu uz gradonačelnika Ronalda Riesa nazočiti svečanom otvaranju Hrvatskoga božićnog sela.

17.30 uz nastup klape HRM Sv. Juraj i obilazak izlagača.

KABUL - Pakistanski premijer Navaz Šarif i afganistanski predsjednik Hamid Karzai održavaju sastanak na kojem će glavna tema razgovora biti pokretanje neizvjesnog afganistanskog mirovnog procesa.

NEDJELJA, 1. prosinca

-------------------------------

PRIŠTINA - Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu čije je održavanje sastavni dio sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i koji su važni za buduće približavanje Srbije i Kosova Europskoj uniji. Prvi krug 3. studenoga bio je obilježen izgredima u Kosovskoj Mitrovici, čiji je sjeverni dio nastanjen kosovskim Srbima.

Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a.

PONEDJELJAK, 2. prosinca

--------------------------------------

BUDVA - Predstavnici ministarstava osam država Dinarskog luka, među kojima i Hrvatske, u ponedjeljak će u crnogorskoj Budvi usvojiti dokument nazvan "Big Win for Dinaric Arc" (Velika pobjeda za Dinarski luk) u kojem se ističe što bi trebali učiniti za zaštićena područja u svojim zemljama i regiji, a potpisivanju će nazočiti i europski povjerenik za okoliš Janez Potočnik.

PEKING - Britanski premijer David Cameron u posjetu Kini.

EREVAN - Ruski predsjednik Vladimir Putin u posjetu Armeniji, nakon summita EU-a i Istočnog partnerstva u petak, kao jednoj od šest zemalja s kojima je Europska unija 2009. pokrenula tu inicijativu približavanja EU.

KIJEV - Poljski predsjednik Bronislaw Komorowski u posjetu Ukrajini čije je vodstvo odustalo od potpisivanja povijesnog sporazuma o partnerstvu s EU koje se trebalo dogoditi na summitu EU-a i Istočnog partnerstva u Vilniusu i okrenulo se Rusiji.

RIM - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u posjetu papi Franji u Vatikanu.

ŽENEVA - UN-ova povjerenica za ljudska prava Navi Pillay predstavit će u Ženevi stanje u ratom zahvaćenoj Siriji te u nestabilnoj Srednjoafričkoj Republici.

(Hina) xrt ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙