FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud traži 9 godina zatvora za napadača u Boljšoj teatru

Autor: mtro
MOSKVA , 29. studenog 2013. (Hina/AFP) - Moskovsko tužiteljstvo je u petak zatražilo kaznu od devet godina zatvora za Pavela Dmitričenka, baletana Boljšoj teatra optuženog da je organizirao napad kiselinom u siječnju na umjetničkog direktora velikog ruskog kazališta Sergeja Filina, izvijestile su agencije.

Tužiteljstvo je tražilo i deset godina zatvora za Jurija Zarutskog, počinitelja napada i šest godina za vozača Andreja Lipatova te da se kazne izdržavaju u najstrožem zatvoru.

Prema tužitelju, napad u kojem je Filin izgubio vid je bio dugo organiziran i svi ispitani svjedoci su svjedočili da je Dmitričenko, koji je bio u sukobu s Filinom, imao motive za napad.

Tijekom saslušanja Dmitričenko, solo baletan i sindikalni aktivist u Boljšoj teatru je rekao da nije tražio od svojih navodnih pomagača da nanesu teške ozljede Filinu. Rekao je da je počinitelj napada Jurij Zarutski izveo napad kiselinom na vlastitu inicijativu.

Zarutski je priznao napad na Filina, ali ne da se urotio s Dmitričenkom. Filinu (43) je nakon napada transplantirana koža i bio je na nekoliko operacija očiju u Njemačkoj.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙