FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požar u tvornici tekstila u Bangladešu

Autor: mhaj
DAKA , 29. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Veliki požar izbio je u četvrtak navečer u bangladeškoj tvornici tekstila koja proizvodi tekstil za zapadno tržište, objavili su mjesna vatrogasna služba i policija, dodajući da su vatru podmetnuli ljutiti zaposlenici nakon glasina o smrti njihova kolege u policijskoj pucnjavi.

Tekstilna industrija ključan je sektor u životu ove južnoazijske nacije, gdje su niske plaće i bescarinski pristup zapadnim tržištima pomogli da, nakon Kine, postane najveći svjetski izvoznik tekstila.

Niz smrtonosnih napada i urušavanje tvornice u kojoj je u travnju smrtno stradalo više od 1100 radnika, potaknulo je globalnu bojazan o iznimno lošim sigurnosnim standardima u 22 milijarde vrijednoj tekstilnoj industriji.

Zasad nema izvješća o stradalima u današnjem požaru u deseterokatnici u Gazipuru, od glavnoga grada Dake udaljenom 40-ak km. Požar je izbio u četvrtak navečer nakon što su radnici otišli svojim domovima, no vatrogasci se još uvijek bore da ugase vatru koja se proširila na četiri susjedne zgrade.

"Još uvijek se borimo s vatrenom stihijom", rekao je načelnik vatrogasne službe, dodavši kako su na gašenju angažirani vatrogasci iz 22 vatrogasne postaje i pripadnici civilne obrane. Menadžer tvrtke Standard Group, koja proizvodi tekstil za zapadno tržište rekao je kako su se u skladištima nalazile zapakirane zalihe odjeće za idućih šest mjeseci, namijenjene najvećim dobavljačima - američkom Gapu i Wal-Martu.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙