FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hajdaš Dončić: stabilizirano poslovanje osječke Zračne luke

Autor: ivuc
OSIJEK, 29. studenog 2013. (Hina) - Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je danas kako je Ministarstvo, uz pomoć Osječko-baranjske županije i grada Osijeka kao suvlasnika, stabiliziralo poslovanje osječke Zračne luke, a priprema se izrada razvojnih studija koje bi trebale rezultirati razvojnim projektima u cargo prometu u nekim modelima javno-privatnog partnerstva.

Nakon sastanka s čelnicima osječke Gradske uprave te poslovodstvom osječke Zračne luke i Lučke uprave, Hajdaš Dončić je kazao novinarima kako Ministarstvo najprije želi pripremiti svu projektnu dokumentaciju kako bi sama realizacija išla brže nego što to do sada bio slučaj u Hrvatskoj.

Govoreći o projektima izgradnje cesta, posebice osječke južne obilaznice, ministar je kazao kako radovi, što se tiče Hrvatskih cesta i financiranja nisu upitni, ali, kao i svugdje u Hrvatskoj, postoje problemi s građevinskim sektorom koji bi trebali biti riješeni kroz predstečajne nagodbe, pa bi, u tom slučaju, projekt bio završen u predviđenim rokovima.

Na sastanku se razgovaralo i o studiji marketinške analize gravitacijskog područja osječke Zračne luke, a njezin direktor Domagoj Marinić rekao je kako je studija optimistična, govori da zračna luka ima veći potencijal u putničkom nego u cargo prometu, a poslužit će kao temelj za daljnje poslovanje i pregovore s prijevoznicima, špediterima i eventualnim strateškim partnerima.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić kazao je kako se razgovaralo o ubrzanju realizacije nekih projekata, poput izgradnje podvožnjaka u ulici Sv. Leopolda Bogdana Mandića, gdje grad treba obaviti određena izvlaštenja, te mogućnostima ranijeg završetka izgradnje osječke južne obilaznice s obzirom na prometni kolaps koji vlada u gradu.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙