FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 29. studenoga

Autor: spar
ZAGREB, 29. studenoga 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja, Hrvatska, za petak, 29. studenoga.

ZAGREB - Nastavak 10. sjednice Hrvatskog sabora. Zasjedanje se nastavlja raspravom o prijedlogu Zakona o provedbi Uredbe o postojanim organskim onečišćujućim tvarima, kojim se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje sa zakonodavstvom Europske unije (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav. Odbor bi trebao utvrditi nacrt promjena Ustava RH i odlučiti kako će reagirati na mišljenje Ustavnog suda, koji šestodnevnu javnu raspravu o prijedlogu nacrta ustavnih promjena smatra prekratkom. (12 sati, Hrvatski sabor, dvorana "Josip Jelačić, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

SPLIT - Ministarstvo obrane RH sudjeluje na Smotri splitskog Sveučilišta, koja se održava u petak i u subotu na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, (sveučilišni kampus), gdje će predstaviti nove studijske programe namijenjene obrazovanju budućih časnika Oružanih snaga RH. Riječ je o dva nova sveučilišna studijska preddiplomska programa: Studij vojnog vođenja i upravljanja te Studij vojnog inženjerstva, koji su razvijeni u suradnji Oružanih snaga RH i Sveučilišta u Zagrebu. Svečanom otvaranju Smotre splitskog Sveučilišta nazočit će ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski“, general pukovnik Slavko Barić (11 sati, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje - sveučilišni kampus).

OPATIJA - Agencija za elektroničke medije, Hrvatska udruga radija i novina (HURIN), Nacionalna udruga televizija (NUT) i Hrvatska agencija za poštu i telekomunikacije (HAKOM) organiziraju 6. dane elektroničkih medija - 19. dane radija, 6. dane televizija i 6. dane interneta. Partneri skupa su saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije, Ministarstvo kulture, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo uprave, Državno izborno povjerenstvo (DIP), Odašiljači i veze te HDS – ZAMP. Nakon svečanog otvaranja skupa (9,30 sati) održat će se panel rasprave "Izazovi u medijima, europska i hrvatska perspektiva" (10 sati). Europski trendovi u medijima, izazovi lokalnih medija, mediji i izbori, odnosno kako mediji prate državotvorni referendum, neke su od tema o kojima će progovoriti predstavnici znanosti, izvršne i zakonodavne vlasti, novinarske struke, nakladnika, nevladinih udruga. (9,30 do 14,30 sati, Grand hotel 4 opatijska cvijeta/ Hotel Agava)

ZAGREB - Forum mladih SDP-a Zagreb održat će u podne na Trgu bana Jelačića akciju Flash mob u povodu referenduma o ustavnoj definiciji braka, koji će se održati 1. prosinca. Stotinjak članica i članova Foruma mladih ispisat će svojim tijelima "PROTIV" i stajati pet minuta, od čega jednu minutu zviždeći, nakon čega će se mirno razići. Akciji će nazočiti i predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske i saborski zastupnik Saša Đujić. (12 sati, Trg bana Jelačića).

ZAGREB - Konferencija za novinare udruge Vigilare, pod nazivom "Liječnici ZA ... mamu i tatu !", ispred Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj. Na konferenciji će biti i liječnici te bolnice, i javno izreći svoje "ZA" glede nedjeljnoga referenduma o ustavnoj definiciji braka kao zajednice žene i muškarca. (12 sati, ispred Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova 13).

ZAGREB - Konferencija Lezbijske grupe "Kontra", udruge "Rišpet" i Ženske mreže Hrvatske, na kojoj će s drugim inicijativama i organizacijama za zaštitu ljudskih prava najaviti detalje vezano za marš "Glasam protiv", osvrnuti se na referendum o ustavnoj definiciji braka, te pozvati sve građane i građanke da glasaju 'protiv' na referendumu 1. prosinca. (9,30 sati u LGBT centru, Petrinjska 27).

ZAGREB - Konferencija za novinare Koordinacijsko operativnog tima RH (KOT) te Organizacijskog odbora za prikupljanje potpisa referenduma "Vukovar - NE ćirilici" (11 sati, prostori Udruge specijalnih jedinica policije, Trg žrtava fašizma 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Tomislav Rubić

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

(Hina) xaš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙