FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klub studenata Filozofskog fakulteta: 'Protiv' na referendumu

Autor: spar
ZAGREB, 28. studenoga 2013. (Hina) - Klub studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta (KSFF) osudio je večeras inicijativu „U ime obitelji“, kojom se, kako navode, "manjinskoj LGBTIQ zajednici nastoji uskratiti pravo na ulazak u brak, kao jedno od osnovnih ljudskih prava".

"Za razliku od trenutnog sustava u kojem financijski, politički i tradicionalni pritisci proizvode cijeli niz osobnih životnih tragedija koje razaraju obitelj, smatramo da LGBTIQ osobe heteroseksualnim partnerima ni na koji način ne ugrožavaju ulazak u instituciju braka, niti se bave njihovim funkcioniranjem unutar iste", navode iz KSFF-a.

Osvrčući se na referendum o ustavnoj definiciji braka kao zajednice žene i muškarca, koji će se održati u nedjelju, 1. prosinca, u priopćenju KSFF-a ističu kako "u kontekstu uređenog demokratskog društva Klub studenata Filozofskog fakulteta drži da do takvog referenduma uopće nije smjelo doći".

Pozivaju hrvatske građane da "izađu na marš solidarnosti u subotu, 30. studenoga, s početkom u 11 sati na Cvjetnom trgu", te "pokažu da su ujedinjeni u različitosti, glasaju PROTIV na referendumu".

(Hina) xsp/pp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙