FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 28. studenoga

Autor: dmak
ZAGREB, 27. studenoga 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja - Hrvatska - za četvrtak, 28. studenoga:

ZAGREB - Nastavak 10. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica hrvatske Vlade (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će sjednicu Vijeća za socijalnu pravdu na temu "Stanje civilnog društva u Republici Hrvatskoj" (11 sati, Ured predsjednika Republike, Pantovčak 241).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutina Lesara na kojoj će govoriti o višednevnoj akciji "Pobuna!" kojom se upozorava na Vladino sveobuhvatno umanjenje dosadašnjih prava građana novim zakonima o radu, mirovinskom osiguranju te o povremenim poslovima, a koja je startala u više desetaka gradova Hrvatske 26. studenoga ove godine. Protivljenje Vladinim rješenjima građani mogu izraziti udaranjem letvom po bačvi postavljenoj pokraj štanda, a ako su suglasni s Vladinim namjerama, potporu mogu dati potpisom. (11,30 sati na ZET-ovom terminalu/okretištu Črnomerec, štand Hrvatskih laburista kod pozicije ulaska putnika u tramvaj).

ZAGREB - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS), Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Matica hrvatskih sindikata (MHS), Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) i Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) organiziraju konferenciju za novinare o temi "STOP nasilju nad radnim zakonodavstvom!" O temi će govoriti , predsjednik NHS-a Krešimir Sever, predsjednik SSSH Mladen Novosel, predsjednik MHS-a Vilim Ribić i predsjednik URSH Damir Jakuš, (10,30 sati ispred zgrade Vlade RH Trg svetog Marka 2).

ZAGREB - Sastanak Središnjeg odbora Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski", kojem će nazočiti i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Izjavu za medije Karamarko će dati uoči početka Središnjeg odbora. (12 sati, hotel Westin, Kršnjavoga 1).

Prije toga Združeno predsjedništvo Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" i Zajednice žena „Kraljica Katarina Kosača" iz BiH sastat će se (u 10 sati) u Središnjici HDZ-a. Na sastanku će se definirati plan aktivnosti za 2014. za ukidanje svih oblika diskriminacije žena, promicanje ravnopravnosti spolova, zdravo partnerstvo u obitelji, za poštivanje dostojanstva žene i muškarca te za zaštitu prava djeteta. Na Predsjedništvu će se izreči i jasno stajalište ZA na referendumu o obitelji, tj. da se Ustavom RH brak definira kao zajednica žene i muškarca, koji će se održati u nedjelju, 1. prosinca.

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena Izjava Komisije Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Iustitia et pax o poštivanju braka i zaštiti obitelji (12 sati, prostori Hrvatske biskupske konferencije, Ksaverska cesta 12A)

ZAGREB - Kampanja "Građani glasaju protiv" održat će konferenciju za novinare (10,30 sati na Trgu bana Jelačića 15 na prizemlju, u prostorijama "BK Velebit") kako bi najavili 'koncert zagrijavanja', vezano za nedjeljni referendum o Ustavnoj definiciji braka. Koncert će se održati navečer od 18 do 24 sata na Trgu bana Jelačića.

IVANEC - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i v.d. direktor Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Sven Muller boravit će u radnom posjetu Ivancu u Varaždinskoj županiji. S predstavnicima gradske vlasti i komunalne tvrtke Ivkom razgovarat će o sanaciji odlagališta komunalnog otpada u Jerovcu. Na sastanku će biti riječi i o drugim projektima vezanim uz zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 12,45 sati). Nakon sastanka ministar Zmajlović i domaćini obići će deponij u Jerovcu.

VARAŽDIN - Na varaždinskom Županijskom sudu početak suđenja Sanji Kalamburi, jednoj od nekadašnjih voditeljica odjela u Fondu za zaštitu okoliša, i još četvero optuženih za malverzacije u nabavi kontejnera u Perušiću, zbog čega je Fond oštećen za više od 330 tisuća kuna. Optužnicu je Uskok podignuo 2010. godine. Kalambura se tereti za zloporabu položaja i ovlasti, bivši pročelnik za komunalne poslove u općini Perušić, Božo Milković, za nesavjesni rad u službi i krivotvorenje isprave, direktor tvrtke koja se bavi zbrinjavanjem komunalnog otpada, Srđan Černija, njemački poduzetnik Werner Trautman i njegova supruga, Marina Vuković Trautman, za pomaganje u zlouporabi položaja. Suđenje je trebalo početi 23. prošlog mjeseca, a zbog nedolaska okrivljene Marine Vuković odgođeno je za 28. studenoga (9 sati, Županijski sud, Ulica braće Radić).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

(Hina) xdm ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙