FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski burzovni indeksi oslabili s najviših razina u tjedan dana

Autor: scvi
LONDON, 26. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Na europskim burzama jutros su najvažniji indeksi oslabili, spustivši se s najviših razina u zadnjih tjedan dana, pri čemu su ponajviše pale cijene dionica u sektoru proizvodnje hrane i pića.

FTSEurofirst 300 indeks oko 9,30 sati bio je u minusu 0,1 posto, na 1.301 bod, nakon jučerašnjeg dobita od 0,4 posto.

Londonski FTSE indeks u 9,30 sati bio je u minusu 0,04 posto, a pariški CAC 0,12 posto, dok je frankfurtski DAX bio u plusu 0,07 posto.

Dionice proizvođača hrane i pića jutros su se našle pod pritiskom prodaja, nakon što j francuska grupa Remy Cointreau upozorila da očekuje dvoznamenkasti pad operativne dobiti ove godine zbog usporavanja prodaje u Kini.

Cijena te dionice potonula je više od 7 posto, dok su u prosjeku cijene dionica u tome sektoru oslabile 0,7 posto.

„Tržište je pomalo umorno i spremno za konsolidaciju nakon nedavnog uzleta. No, nakon pauze, ono bi moglo porasti do novih najviših razina kako ulazimo u 2014. godinu. Svjetsko gospodarstvo se oporavlja sporo, a monetarne politike ostat će labave još neko vrijeme. ECB će vjerojatno još jednom sniziti kamatne stope, što vjerojatno još nije uračunato u cijene dionica“, kaže Philippe Gijsels, čelnik istraživanja pri BNP Paribas Fortis Global Markets.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros pao 0,67 posto, na 15.515 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙