FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrast: podržavamo inicijativu "U ime obitelji", osuđujemo manipulacije činjenicama

Autor: rkor
ZAGREB, 25. studenog 2013. (Hina) - Stranka "Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku" priopćila je danas da u potpunosti podržava građansku inicijativu "U ime obitelji" poručujući da osuđuje sve pokušaje koji raznim špekulacijama građanima žele otežati informirano odlučivanje o ustavnoj definiciji braka.

"Osuđujemo sve pokušaje koji raznim špekulacijama žele kompromitirati građansku inicijativu "U ime obitelji", te manipuliranjem činjenicama otežati građanima informirano odlučivanje o ovom važnom, jednostavnom i jasnom pitanju", navodi Hrast u priopćenju "o povezanosti stranke s građanskom inicijativom 'U ime obitelji'".

Sve svoje članove, podupiratelje i glasače, Hrast je pozvao da se aktivno uključe u inicijativu "U ime obitelji" koja je, ističu, u potpunosti u skladu sa stranačkim programom.

Jučer su predstavnici kampanje "Građani glasaju protiv!" ustvrdili da iza Građanske inicijative "U ime obitelji" zapravo stoji političko pozicioniranje Hrasta, "jedne marginalne političke opcije" koja, kazali su, niti na parlamentarnim izborima 2011., niti na europskim izborima 2013. nije polučila nikakav rezultat, a na zadnjim lokalnim izborima dobila je tek nekoliko gradskih vijećnika. Tu je riječ o izrazito gruboj političkoj manipulaciji, ocijenila je kampanja "Građani glasaju protiv!".

Hrast u današnjem priopćenju naglašava da su neki od istaknutih članova stranke u javnosti prepoznati "kao dugogodišnji promicatelji općeljudskih vrijednosti, dostojanstva ljudske osobe, braka, obitelji i roditeljskih prava".

"Stoga nam je jako drago da su hrvatski građani prepoznali važnost zaštite braka i obitelji koji su temelj svakog društva", ističe stranka dodajući da u podršci inicijativi "u ime obitelji" nisu jedini.

Iza te inicijative, navodi Hrast, stoje brojne građanske udruge, vjerske zajednice, dvadesetak političkih stranaka i 750.000 tisuća građana, članova i glasača različitih stranaka, uključujući i brojne članove i glasače SDP-a i HNS-a.

Stranka ističe da je dosad izašla na troje izbore "bilježeći svaki puta sve bolji rezultat, uključujući treće ili četvrto mjesto u nekim županijama".

Građani će u nedjelju, 1. prosinca, na referendumu, za koji je potpise prikupila inicijativa "U ime obitelji", odlučiti hoće li u Ustav ući definicija braka kao zajednice muškarca i žene.

(Hina) pp/xrkor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙