FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci - mine u odvodnom kanalu

Autor: zdra
VINKOVCI, 25. studenog 2013. (Hina) - U odvodnom kanalu pokraj Kunjevaca, šume u blizini Vinkovaca, prošlog vikenda pronađeno je 16 protupješačkih mina koje su na tome mjestu i uništene, izvijestila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava.

Po riječima njezina glasnogovornika Domagoja Džigumovića, pri čišćenju odvodnog kanala radnik je uočio protupješačku minu, o čemu je obavijestio policiju.

Djelatnik protueksplozijske zaštite vukovarsko-srijemske policije pronašao je još petnaest takvih mina. Riječ je o minama iz Domovinskog rata koje je, kako se pretpostavlja, netko bacio u kanal.

Po podatcima policije, u 426 slučajeva ove godine djelatnici protuekplozijske zaštite vukovarsko-srijemske Policijske uprave pronašli su ili im je predano 911 komada minsko-eksplozivnih sredstava te 8300 komada raznog streljiva. Policija poziva građane da dragovoljno, bez prekršajnih i kaznenih prijava, predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva te da ih ne ostavljaju u prirodi.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj 192, podsjeća policija i dodaje da će nakon poziva na kućnu adresu vozilom bez policijskih oznaka stići policajci u civilu koji će oružje preuzeti i tako osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙