FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak 25. studenoga

Autor: dvla
ZAGREB, 25. studenoga 2013. (Hina) - Najava događaja iz svijeta za ponedjeljak, 25. studenoga.

BUKUREŠT - Početak sastanka na vrhu Kina - srednja i istočna Europa. Hrvatski premijer Zoran Milanović sastat će se s kineskim premijerom Lijem Keqiangom.

SARAJEVO - U sklopu trodnevnog radnog posjeta Bosni i Hercegovini predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Theodor Meron boravit će na području Prijedora gdje će posjetiti nedavno otkrivenu masovnu grobnicu Tomašica u kojoj su dosad pronađeni posmrtni ostaci više od 400 Hrvata i Bošnjaka ubijenih 1992. Najavljeno je i da će obići krug rudnika Omarska gdje je tijekom rata bio zatočenički logor za nesrpsko stanovništvo.

VATIKAN - Papa Franjo primit će u privatnu audijenciju ruskog predsjednika Vladimira Putina.

SUBOTICA - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nazočit će u ponedjeljak u Subotici svečanoj proslavi Dana Velike narodne skupštine u organizaciji Bunjevačkog nacionalnog vijeća, udruge koje zastupa pripadnike bunjevačke zajednice koji za sebe tvrde da nisu hrvatske pripadnosti. Dan Velike narodne skupštine, jedan od četiri nacionalna blagdana zajednice Bunjevaca, slavi se kao obljetnica donošenja odluke o prisjedinjenju Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji, koja je usvojena 25. studenog 1918.

Dežurni urednici:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Renata Tomašević

Poslijepodne: Sanja Pucak

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙