FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju 24. studenog

Autor: sbak
ZAGREB, 24. studenog 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 24. studenoga.

BERN - Švicarci se referendumom izjašnjavaju o prijedlogu zakona da se visina menadžerskih plaća ograniči na najviše 12 najnižih plaća u tvrtki.

KIJEV - Veliki proeuropski prosvjedi na poziv ukrajinske oporbe predvođene bivšom premijerkom Julijom Timošenko pošto je vlada u četvrtak otkazala potpisivanje sporazuma o pridruživanju s Europskom unijom.

HONDURAS - Honduras, jedna od najsiromašnijih država u Latinskoj Americi s visokom stopom korupcije i nezaposlenosti te s najvišom stopom ubojstava po stanovniku u svijetu, održava predsjedničke, parlamentarne i općinske izbore. Novi predsjednik preuzet će vlast u državi koja se još nije oporavila od krize 2009., kada je Manuel Zelaya bio svrgnut pučem vojnih časnika koji su ocijenili da je previše skrenuo u lijevo kao sljedbenik tadašnjeg venezuelskog predsjednika Huga Chaveza. Zelayu je naslijedio konzervativac Porfirio Lobo, pobjednik izbora koje je 2009. provela prijelazna vlada. Među osam kandidata za predsjednika najviše izgleda imaju Xiomara Castro, kandidatkinja ljevice i supruga svrgnutoga Zelaye, te Juan Orlando Hernandez, sadašnji predsjednik Kongresa i kandidat vladajuće desne Nacionalne stranke.

Dežurni urednici:

Noć: Vera Radić

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Darko Vlahović

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙