FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 23. studenoga 2013. (Hina) - Izvješće Hrvatskoga autokluba o stanju u prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku danas:

ZAGREB - Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Bakra i Senja dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Na autocesti A1 od južnog dijela tunela Sveti Rok do mosta Maslenice i A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine zbog mokrog kolnika i jakih bočnih udara vjetra. Zimski su uvjeti te zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostale obavezna zimska oprema na županijskoj cesti Ž5169 Bjelopolje-Donji Lapac i na županijskim i lokalnim cestama na području Korenice i u zaleđu Senja. Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu Hrvatske. Sljemenska cesta (sa zagrebačke strane) zatvorena je za sav promet. Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila. Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok. Na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska od 7 do 17 sati promet je zabranjen za teretna vozila ukupne mase iznad 7,5 t, zbog radova u Sloveniji. Vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Trnovec. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Split- Bol- Jelsa i Split- Hvar-Korčula. Zbog radova u pristaništu Prizna u prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, pa se prema Pagu plovi linijom Stinica-Stara Novalja.

ZAGREB - U kopnenom području i na sjevernom Jadranu pretežno oblačno povremeno s kišom, a u Gorskome kotaru i Lici iznad 500 do 600 metara nadmorske visine i snijegom. U Dalmaciji promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnija kiša moguća je uglavnom u južnoj Dalmaciji. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji istočni. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka, prijepodne na udare i olujna bura, na srednjem i južnom istočnjak i jugo, poslijepodne će slabiti. Najviša temperatura od 7 do 11, u gorju od 3 do 7, na Jadranu između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙