FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ razočarana što je Split zamjenska Zračna luka zagrebačkoj

Autor: dsil
RIJEKA , 21. studenoga 2013. (Hina) - Iz Primorsko-goranske županije izrazili su danas razočaranje odlukom Croatia Airlinesa da kao zamjensku zračnu luku tijekom štrajka u zagrebačkoj Zračnoj luci koristi splitsku, umjesto riječke Zračne luke.

Zračna luka Rijeka nalazi se kod Omišlja na otoku Krku.

Zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić ustvrdio je na konferenciji za novinstvo kako je splitska zračna luka trostruko udaljenija od Zagreba nego riječka te da se duljom vožnjom "nepotrebno maltretiraju putnici".

Kazao je da su iz Primorsko-goranske županije kontaktirali riječku Zračnu luku odmah nakon pristiglih informacija o štrajku u Zagrebu, iz koje im je rečeno kako je riječka Zračna luka spremna prihvatiti promet kao zamjenska zračna luka.

Ne vidimo razlog zbog kojeg je nacionalni zračni prijevoznik odabrao splitsku umjesto riječke zračne luke, dodao je.

Iz Primorsko-goranske županije smatraju da navedeni razlozi Croatia Airlinesa (CA) nisu zadovoljavajući te navode kako i Rijeka ima predstavništvo CA kao i Split, te da su se aviomehaničari iz Splita mogli premjestiti na riječku zračnu luku što bi, kako navode, bilo jednostavnije nego da putnici moraju putovati znatno dulje do Zagreba.

Zamjenik primorsko-goranskog župana također je rekao kako zagrebačka Zračna luka nema službene alternativne zračne luke pa bi to trebalo utvrditi, a, po njegovu mišljenju, jedino kvalitetno rješenje je riječka Zračna luka.

Izvijestio je da je jedan od stranih zračnih prijevoznika, tvrtka Germanwings, najavila da će tijekom štrajka u Zagrebu koristiti riječku zračnu luku.

U zagrebačkoj Zračnoj luci jutros u 10 sati je počeo štrajk u organizaciji koordinacije četiriju sindikata zaposlenih u Zračnoj luci zbog, kako tvrde, nepoštivanja odredaba Zakona o radu i Kolektivnog ugovora koji utvrđuju obveze poslodavca prije i nakon predaje poduzeća francuskom koncesionaru ZAIC.

U splitskoj zračnoj luci Resnik danas i sutra će, zbog štrajka u zagrebačkoj Zračnoj luci, biti organiziran prihvat gotovo 4.000 putnika u dolasku i odlasku, koji su trebali prometovati preko Zagreba, doznaje se od voditelja zračnog prometa u Splitu Mate Melvana. "Spremni smo za pojačani prihvat zrakoplova i putnika i blagovremeno smo se organizirali da sve protekne u redu", rekao je Melvan Hini.

(Hina) xdsil ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙