FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za petak, 15. studenog

Autor: mcur
ZAGREB, 15. studenog 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za petak, 15. studenog:

ZAGREB - Četvrtoga dana Interlibera na središnjoj pozornici 6. paviljona Predragu Luciću bit će uručena nagrada Kočićevo pero (11 sati). Na izložbenom prostoru Školske knjige dobitnik Pulitzerove nagrade za književnost 2013. Adam Johnson predstavit će svoj roman "Sin gospodara siročadi" (12 sati), a Radoslav Katičić knjigu "Hrvatski jezik" (13 sati). U 13 sati na središnjoj pozornici u 6. paviljonu bit će održan Okrugli stol Facebook u knjižnici, knjižnice na Facebooku.

ZAGREB - Projekt Bijenale suvremene umjetnosti D-0 ARK Underground Sarajevo-Konjic bit će predstavljen na konferenciji za novinare u Muzeju suvremene umjetnosti (17 sati, Avenija Dubrovnik 17). Projekt je u posljednje četiri godine prepoznat kao promotor regionalnih kulturnih vrijednosti te je proglašen Kulturnim događajem Europe 2011. godine, a 2013. je dobio i pokroviteljstvo UNESCO-a. Od hrvatskih umjetnika u stalnom postavu zastupljeni su radovi Ede Murtića, Dalibora Martinisa, Renate Poljak, Nemanje Cvijanovića, Davora Miškovića, Darija Šolmana, Igora Grubića, Tine Gverović i Vlatke Horvat. Na konferenciji za novinare govorit će turski veleposlanik Burak Özügergin te izbornici projekta Branko Franceschi i Basak Senova.

SPLIT - Otvorenje 38. splitskog salona pod nazivom "Maštanja – izmještanja" u Multimedijalnom kulturnom centru (18 sati, Savska bb). Izložba 38. Splitskog salona gradi se oko teme umjetnosti i njezine društvene uloge danas, a fokusirana je na pozicije umjetnika zainteresiranih za društvene intervencije, odnos umjetnosti i umjetnika i njihovih institucija u javnom kontekstu, misleći pri tome na područje grada općenito, ali i Splita konkretno. Na salonu sudjeluje 55 projekata, a o nagradama će odlučivati žiri u sastavu Valentino Bilić Prcić, Alemka Djivoje, Toni Horvatić, Dan Oki i Dalibor Prančević.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xdgk ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙