FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 15. studenoga

Autor: iluc
ZAGREB, 15. studenog 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 15. studenog:

ZAGREB - Nastavak 10. sjednice Hrvatskog sabora (9.30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6) na kojoj će zastupnici glasovati o dosad raspravljenim točkama. Još se ne zna hoće li glasovati i o zakonu o potrošačkom kreditiranju. Ministar financija Slavko Linić jučer je izvijestio da su banke odustale od novog prijedloga. Vlada je, naime, u saborsku proceduru jučer poslala dva 'tehnička' amandmana, ali nije raspravljala o amandmanu koji se odnosi na umanjenje kamatne stope na stambene kredite uz valutnu klauzulu u švicarskim francima tijekom trajanja razdoblja privremeno izmijenjenih okolnosti, odnosno aprecijacije švicarske valute za više od 20 posto.

ZAGREB - Dodjela državne nagrade za znanost Republika Hrvatska (14 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6). Nagrada se dodjeljuje za iznimno važna dostignuća u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstvenoistraživačkog rada, koja su postigli znanstvenici, istraživači i znanstveni novaci. Bit će dodjeljena 31 nagrada u četiti kategorije: nagrada za životno djelo, godišnja nagrada za znanost, godišnja nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti i godišnja nagrada za znanstvene novake. Svečanosti će nazočiti i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, te je predviđeno njegovo pozdravno obraćanje.

SLAVONSKI BROD - Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorit će u Slavonskome Brodu Odjel hitne medicine u Općoj bolnici dr. Josip Bančević (12.30 sati). Izjave za medije predviđene su u 13 sati.

ZAGREB - Predstavljanje priručnika "Izvansudska nagodba u kaznenom postupku prema mladima u sukobu sa zakonom u Republici Hrvatskoj" urednice Nivex Koller Trbović (10 sati, hotel Dubrovnik, Gajeva 1). Govorit će potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Đurđica Ivković i drugi.

ZAGREB - Simpozij kojim se obilježava otvaranje Centra za kroničnu reakciju transplantata protiv primatelja (cGvHD) i kasne komplikacije transplantacije koštane srži (9 sati, Preporodna dvorana palače Narodnog doma, Opatička ulica 18).

ZAGREB - Konferencija za novinare u Kući ljudskih prava na kojoj će biti predstavljeno pismo papi Franji u sklopu kampanje protiv širenja mržnje i neotolerancije (11.30 sati, Selska cesta 112). Govorit će mirovna aktivistica Katarina Kruhonja, novinar Drago Pilsel, Marina Škrabalo iz GONG-a i Eugen Jakovčić iz Dokumente - Centra za suočavanje s prošlošću.

ZAGREB - Bivši čelnik Hajduka Hrvoje Maleš trebao bi svjedočiti na suđenju za korupciju u hrvatskom nogometu kao krunski svjedok koji je u istrazi protiv bivšeg dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Željka Širića preuzeo ulogu prikrivenog istražitelja i platio mu 30 tisuća obilježenih eura za "pošteno suđenje". Maleš je trebao svjedočiti 8. studenog, ali je zbog spriječenosti Uskokovog istražitelja bilo odgođeno. Uz Širića je na optuženičkoj klupi i bivši tajnik NK Karlovca Neven Šprajcer koji je jedno vrijeme bio i tajnik Udruge prvoligaša. Njega se tereti da je sa Širićem dogovorio da i njegovom klubu "pošteno sudi" za 15 tisuća eura po sezoni (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xiluc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙