FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leko: Hrvatska spremna pomoći Crnoj Gori u pregovorima s EU-om

Autor: kgab
ZAGREB, 11. studenoga 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko izjavio je u ponedjeljak u Zagrebu da je Hrvatska spremna pomoći Crnoj Gori na njezinom putu prema Europskoj uniji.

"Hrvatska je spremna pomoći Crnoj Gori u procesu pregovora te zemlje o pristupanju Europskoj uniji", rekao je Leko članovima Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore koji borave u posjetu Saboru.

Naglasio je da dva parlamenta posebno dobro surađuju, što potvrđuje i današnji posjet te da to može biti primjer parlamentarne suradnje i za druge zemlje jugoistočne Europe i Europske unije, priopćeno je iz Sabora.

Predsjednik Odbora za europske integracije crnogorskog parlamenta Slaven Radunović izjavio je da je Crnoj Gori važno imati dobre odnose s Hrvatskom. "Važno nam je da nam Hrvatska prenese svoja iskustva u pregovorima s Unijom, a posebno kad je riječ o poglavljima 23. i 24. koji se odnose na pravosuđe i vladavinu prava", rekao je Radunović.

Zastupnici crnogorskog parlamenta iskazali su zanimanje i za iskustva djelovanja Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om preko kojeg je Hrvatski sabor nadzirao pristupni proces Hrvatske Europskoj uniji, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙