FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: regulirati način korištenja službenih automobila

Autor: ivuc
OSIJEK, 11. studenog 2013.(Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) pozvala je danas nadležna tijela da zakonski reguliranju korištenje službenih automobila, a možda i razmisle o zabrani korištenja službenih automobila, kojima se koriste državni dužnosnici, u privatne svrhe.

U Hrvatskoj ima 20 županija, 127 gradova i 429 općina, te neutvrđen broj državnih i županijskih agencija, što govori o "zastrašujućoj brojki službenih automobila", od kojih se veliki broj koristi u privatne svrhe, a tom plaćaju građani Hrvatske, ističe u priopćenju HSP.

Zašto jedan načelnik, gradonačelnik, ministar ili direktor agencije ne bi, kao i svaki obični zaposlenik, na svoje radno mjesto dolazio javnim prijevozom ili osobnim automobilom, ističe se u priopćenju.

U vremenima krize, kada treba paziti na svaku proračunsku kunu, treba regulirati korištenje službenih automobila, jer "pravilnike koji reguliraju ovu materiju korisnici tumače na način koji njima odgovara".

Uštede koje bi se napravile na taj način nisu zanemarive, a kao primjer odgovornog ponašanja donijele bi višestruku korist, bilo da se radi o općini, gradu, županiji, nekoj agenciji ili Vladi, napominje se u priopćenju HSP-a.

(Hina) pp/xivuc ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙