FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 9. studenoga

Autor: spar
ZAGREB, 9. studenoga 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 9. studenoga:

ZADAR - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović bit će na predstavljanju izvješća „Plodno tlo za razvoj – Kako najbolje iskoristiti članstvo u Europskoj uniji za ruralna područja Hrvatske“, kojeg je priredio UNDP. Izvješće je rezultat rada nezavisnih stručnjaka i bavi se problemima s kojima se susreću ruralni krajevi u Hrvatskoj, kao i s mogućnostima za poboljšanje njihova položaja u okviru članstva u EU i pristupa specijaliziranim fondovima EU. Na predstavljanju će biti i zadarski župan Stipe Zrilić, stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton, te izaslanica Ministarstva poljoprivrede Davorka Hajduković (od 11 do 12,30 sati, Impact centar, Put stanova bb). Prije predstavljanja posjetit će Seljačku tržnicu Zadarske županije, pilot projekt Zadarske županije i UNDP-a, na kojoj će 24 proizvođača s područja županije izložiti svoje proizvode (od 9,30 do 10,15 sati, Ulica Akcije Maslenica 1). Nakon toga obići će i nekoliko uspješnih razvojnih inicijativa u ruralnim područjima Zadarske županije: poljoprivrednu zadrugu Maraška Tinj, važnog dobavljača višnje maraske za zadarsku tvrtku Maraska d.d. (13 sati, Tinj b.b.), i poljoprivrednu zadrugu MasVin iz Polače (13,25 sati, Hrvatskih sokolova 61, Polača).

ZAGREB - Velika skupština Srpskog narodnog vijeća (SNV), na kojoj će se okupiti svi vijećnici iz više od 150 općinskih, gradskih i županijskih vijeća Srba iz cijele Hrvatske, uz predstavnike svih drugih srpskih organizacija, Srpske pravoslavne crkve, predstavnike institucija iz Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, predstavnike izbjeglica i srpskih organizacija iz zemalja regije. Vijećnici će se obratiti institucijama, javnosti, međunarodnoj zajednici i zemljama regije sa svojim viđenjem današnjeg položaja Srba i prijedlozima za rješavanje problema proisteklih iz rata i reintegracije. Okupljenima na skupštini obratit će se i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović (12 sati, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare Platforme 112 i Građanskog odbora za ljudska prava u povodu godišnjice Kristalnachta te Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije, kojom počinju aktivnosti kampanje protiv širenja mržnje i netolerancije. To će biti i prilika da javnosti predstave "Apel u ime razuma, za sve građane i građanke Republike Hrvatske". Na konferenciji bi trebali govoriti Boris Braun, dugogodišnji član Židovske općine Zagreb koji je preživio Holokaust, Bojan Glavašević, Rade Šerbedžija, Suzana Ritz, Mirjana Krizmanić, Drago Pilsel, kao i aktivisti i aktivistkinje organizacija civilnog društva (11,55 sati, prostorije Doma HDLU-a, Trg žrtava fašizma 16).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsdju ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙