FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radna skupina za pripremu nacrta ustavnih promjena usuglasila način rada

Autor: tkol
ZAGREB, 8. studenog 2013. (Hina) - Parlamentarna radna skupina za pripremu nacrta ustavnih promjena koju je osnovao saborski odbor za Ustav danas je održala svoj prvi radni sastanak na kojem se dogovorila oko načina rada kao i termina kada će se sastajati.

"Uz poziv na sjednicu članovima radne skupine dostavljena je i tablica u kojoj su pregledno izlistani svi prijedlozi za promjenu Ustava pristigli bilo u pisanom obliku bilo da su istaknuti tijekom saborske rasprave i rasprave na odborima", izvijestio je predsjednik radne skupine Peđa Grbin (SDP).

Predstavnike saborskih klubova zamolio je da se do ponedjeljka očituju ako imaju dodatnih prijedloga te da pojasne postojeće, a dogovoreno je i kako će se radna skupina sastajati svakodnevno idući tjedan.

"Koncentrirajmo se samo na prijedloge izrečene u raspravi kada je pokrenuta promjena Ustava jer ćemo ovako ići u nedogled", predložila je nezavisna zastupnica Jadranka Kosor.

Milorad Pupovac (SDSS) rekao je kako bi u što kraćem roku trebalo provesti promjene Ustava zbog raznih rupa koje imamo. Ocijenio je i kako ćemo , s obzirom na incijative koje su se počele pojavljivati, ući u razdoblje političke nesigurnosti.

HDZ-ovac Davorin Mlakar istaknuo je kako bi bilo dobro da im se priključe i stručnjaci za ustavno i kazneno pravo.

(Hina) xtkol yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙