FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora Hrvatskoj izručila preprodavača opojnih droga

Autor: dram
PODGORICA, 7. studenog 2013. (Hina) - Crnogorska policija izručila je u četvrtak svojim kolegama iz Hrvatske državljanina Republike Srbije, Miladina Verča (47) iz Sombora, kojeg je potraživao NCB Interpol Zagreb radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od četiri godine.

Ta kazna je mu je izrečena presudom Vrhovnog suda Republike Hrvatske 8. travnja 2011. godine kojom je u dijelu visine kazne zatvora izmijenjena presuda Županijskog suda u Rijeci od 11. lipnja 2010. godine, zbog počinjenog kaznenog djela zloupotreba opojnih droga iz KZ Republike Hrvatske.

Kako stoji u priopćenju crnogorske policije, Miladin Verč je osuđen na navedenu kaznu zatvora jer je, kako je presuđeno, u razdoblju od 1. siječnja do 5. srpnja 2007. godine u Hrvatskoj, Srbiji i Peruu, zajedno s još nekoliko osoba, krijumčario kokain na međunarodnoj razini, na način što je zajedno sa suučesnicima financirao i organizirao mrežu preprodavača, kurira i dilera ove opojne droge.

Miladin Verč je, na temelju međunarodne tjeralice NCB Interpol Zagreb, uhićen 11. lipnja 2013. Godine, a viši sud u Bijelom Polju mu je potom odredio ekstradicijski pritvor do izručenja.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙