FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović uputio sućut obitelji Zlatka Crnkovića

Autor: nkot
ZAGREB, 7. studenog 2013. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je sućut obitelji prevoditelja, književnika i urednika Zlatka Crnkovića.

''Zlatko Crnković nije bio samo izvrstan prevoditelj i urednik već otvoren i znatiželjan intelektualac. Zahvaljujući svojem znanju i zaljubljenosti u pisanu riječ, ne praveći razliku između klasika i onih djela koja to nisu, utjecao je na čitalačke navike generacija. Njegovi prijevodi predstavljali su užitak čitanja jer, kako je sam naglašavao, za dobar prijevod najvažnije je dobro poznavati vlastiti jezik.

Samozatajan, vrhunski obrazovan intelektualac, gospodin Zlatko Crnković bio je čovjek i profesionalac kojeg su cijenile kolege i svi ljubitelji književnosti'', stoji u sućuti predsjednika Josipovića, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Hrvatski prevoditelj, književnik, književni kritičar i urednik Zlatko Crnković pokopan je jučer u Zagrebu, u kojemu je proveo najveći dio svoga života i u kojemu je preminuo 2. studenoga u 83. godini.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙