FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Taiyuanu niz eksplozija pred zgradom kineske komunističke partije

Autor: akoz
PEKING, 6. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Pred pokrajinskim sjedištem kineske komunističke partije u Taiyuanu, na sjeveru Kine, u srijedu ujutro eksplodiralo je više eksplozivnih naprava pri čemu je jedna osoba ranjena, izvijestila je službena novinska agencija Xinhua.

Xinhua je izvijestila da su se eksplzije dogodile oko zgrade komunističke partije pokrajine Shanxi. Po do sada rsapoloživim infomacijama eksplodiralo je sedam naprava kućne izrade.

"Dogodilo se nekoliko uzastopnih eksplozija manjih eksplozivnih naprava", priopćila je lokalna policija na svojim internetskm stranicama i navela da je istraga u tijeku.

Prošlog tjedna su na trgu Tiananmen u Pekingu tri osobe u automobilu probile sigurnosne barijere i pokosile prolaznike nakon čega se automobil zabio u zid ispod slike utemeljitelja komunističke Kine Mao Zedonga i zapalio. U incidentu su poginule tri osobe u vozilu i dvoje prolazniaka a kineska vlada i policija su ocijenile da je riječ o terorističkom napadom islamista. Za napad je pekinška policija optužila petoricu pripadnika ujgurske manjine koja je većinom muslimanska.

(Hina) xakoz yakoz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙