FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula- ravnatelj Lučke uprave očekuje pozitivan odgovor ministarstva u vezi s Čačićevim radom za opće dobro

Autor: dspo
PULA, 4. studenog 2013.(Hina) - Ravnatelj pulske Lučke uprave Donald de Gravisi potvrdio je danas da je osobno prije 15 dana Ministarstvu pravosuđa poslao dopis u kojem je zatražio da se bivšemu prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću, koji u Valturi u blizini Pule izdržava kaznu, omogući rad za opće dobro u Lučkoj upravi te da vjeruje kako će taj zahtjev biti pozitivno riješen.

"To je samo ideja koja je krenula od članova našeg Upravnog vijeća, a do danas nismo dobili nikakav odgovor Ministarstva pravosuđa", rekao je za Hinu Donald de Gravisi.

Govoreći o Radimiru Čačiću, ocijenio je kako je riječ o čovjeku koji ima veliko iskustvo u velikim poslovima, a u Lučkoj upravi mogao bi biti angažiran na izgradnji budućega putničkog terminala u Valelungi te na obnovi pulskoga lukobrana koji je već dvadeset godina u lošem stanju.

"Svjestan sam da Čačić izdržava zatvorsku kaznu, ali pitam se zašto ne bismo iskoristili njegove kontakte i njegove sposobnosti. Ovakav način rada osuđenika koristan je za društvo pa smo se i zato odlučili za ovaj potez", poručio je ravnatelj pulske Lučke uprave Donald de Gravisi, koji vjeruje da će zahtjev Lučke uprave biti prihvaćen i pozitivno riješen.

Inače, bivši prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić kaznu za prometnu nesreću u Mađarskoj u kojoj su poginule dvije osobe počeo je služiti 17. lipnja u zatvoru u Remetincu, a u Valturu je premješten ovog ljeta.

Vrhovni sud Čačiću je početkom svibnja odbio žalbu na presudu zagrebačkoga Županijskog suda, koji ga je, u skladu s presudom suda u Mađarskoj gdje je izazvao prometnu nesreću, osudio na 22 mjeseca zatvora. Nakon što izdrži najmanje polovicu kazne, Čačić može zatražiti prijevremeni otpust. Izrečena mu je i zabrana upravljanja automobilom na tri godine.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙