FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSBC pod istragom zbog mogućeg manipuliranja u trgovini devizama

Autor: mpuk
LONDON, 4. studenog 2013. (Hina/AFP) - Britanski bankovni div HSBC objavio je u ponedjeljak da je zajedno s još nekoliko banaka predmet istrage o mogućem manipuliranju u trgovini stranim valutama.

Objava je uključena u HSBC-ovo poslovno izvješće koje je pokazalo 28-postotni skok tromjesečne neto dobiti, na 3,2 milijarde dolara (2,37 milijardi eura).

Banka sa sjedištem u Londonu priopćila je da britanski regulator "provodi u suradnji s agencijama nekoliko zemalja istragu o nizu kompanija, uključujući i HSBC, koja se odnosi na trgovanje na deviznom tržištu".

HSBC je dodao da "surađuje s istragama koja je u početnoj fazi".

Time se banka pridružila Barclaysu i Royal Bank of Scotlandu koje su također potvrdile da su pod istragom.

Deutsche Bank, švicarski UBS i američke banke Citi i JPMorgan Chase također su objavili da surađuju sa regulatorima u vezi s tom aferom.

Prema izvorima, Barclays je suspendirao šest a RBS dvojicu trgovca zbog moguće manipulacije na deviznim tržištima.

Bankarski sektor već potresa skandal oko namještanja libora, referentne kamatne stope za međubankovne pozajmice koja utječe na cijenu financijskih proizvoda u zemljama širom svijeta.

Taj skandal već je rezultirao dogovorom država i financijskih institucija o nagodbama vrijednim više od 3,5 milijarde dolara, te kaznenim postupcima protiv nekoliko trgovaca koji su sudjelovali u manipulacijama.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙