FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 4. studenoga

Autor: jnah
ZAGREB, 4. studenog 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak, 4. studenoga.

KOPRIVNICA - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će svečanoj sjednici Gradskog vijeća Koprivnice. Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića (11 sati, Pučko otvoreno učilište u Koprivnici, Starogradska 1).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastat će se s glavnim izvršnim direktorom Microsofta Steveom Ballmerom (15 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, o kojem će biti izdano priopćenje. Nakon sastanka s predsjednikom Vlade, izaslanstvo Microsofta će se u 15,30 sati u Banskim dvorima sastat s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem. Tom će se prigodom potpisati sporazum između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Microsofta "Education Transformation Agreement" (ETA). Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka i potpisivanje sporazuma, a nakon sastanka će biti izdano priopćenje.

ZAGREB - U nastavku pregovora Ministarstva zdravlja sa sindikatima očekuje se dogovor o plaćanju prekovremenog rada, dežurstava i pripravnosti u zdravstvu, što je preduvjet za sklapanje novog kolektivnog ugovora u toj djelatnosti. Za pregovore koji traju dulje od mjesec dana, ministar zdravlja Rajko Ostojić prošlog je tjedna rekao kako "misli da su na samom kraju". I predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić očekuje da će se riješiti sporna pitanja i stvoriti preduvjeti za prekid štrajka bolničkih liječnika koji ulazi u 48. dan. Da je dogovor blizu ne misli i predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi koja je prošlog tjedna poručila da ništa neće potpisivati dok se kriteriji ne ujednače za svih 72.000 zaposlenih u zdravstvu (10 sati, Ministarstvo zdravlja, Ksaver 200a).

Hrvatski liječnički sindikat održat će izvanrednu skupštinu na kojoj bi se trebalo odlučiti hoće li potpisati novi kolektivni ugovor i prekinuti štrajk ili će se poduzimati nove sindikalne akcije. Skupština koja počinje u 12 sati u Hrvatskom liječničkom domu (Šubićeva 9) bit će zatvorena za javnost, a nakon toga predsjednik sinikata Ivica Babić dat će izjavu novinarima.

POŽEGA - Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorit će Odjel za hitnu medicinu u Općoj županijskoj bolnici Požega (14,30 sati, Osječka 107; u 15,05 sati izjave za medije). Uređenje i opremanje Odjela financiralo je Ministarstvo zdravlja s 5,7 milijuna kuna. Odjel se sastoji od ulaza za vozila hitne službe, trijaže, laboratorija, reanimacijske i operacijske sale te prostora za smještaj i nadzor akutnih pacijenata. Riječ je o ulaznom mjestu za sva hitna stanja gdje pacijent dobiva cjelovitu medicinsku skrb – od prijema, pregleda, dijagnoze i liječenja. Odjel za hitnu medicinu u požeškoj Općoj županijskoj bolnici je sedmi po redu takav odjel u sklopu Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, kojeg Ministarstvo zdravlja provodi uz pomoć zajma Svjetske banke.

VUKOVAR - Na dnevnom redu sjednice vukovarskog Gradskog vijeća, između ostaloga, naći će se prijedlozi za promjenu Statuta grada skupine vijećnika HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića, vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP) i Kluba vijećnika SDSS među kojima i oni o pravu na dvojezičnost odnosno jednakopravnu uporabu hrvatskog jezika i latiničnog pisma i srpskog jezika i ćiriličnog pisma u Gradu Vukovaru. Također će se raspravljati i o donošenju zaključka o upućivanju dopisa Vladi RH i nadležnim ministarstvima sa zahtjevom za žurno provođenje Zakona o prebivalištu u Gradu Vukovaru (10 sati, Gradska vijećnica, dr. Franje Tuđmana 1)

ZAGREB - Predstavljanje hrvatskog izdanja inicijative i vodiča "Djeca su naš najvažniji posao" kojeg su pripremili Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Ured UNICEF-a u Hrvatskoj. Vodić "Djeca su naš najvažniji posao" nastao je u sklopu globalne inicijative za društveno odgovorno poslovanje prema djeci, a temelji se na dokumentu "Načela o pravima djece i poslovnom sektoru", u kojem se postavlja standard za poduzeća koja u svim dijelovima svijeta posluju na način prilagođen djeci te im se daju smjernice kojima se poštuju i podržavaju dječja prava u kontekstu radnog mjesta, na tržištu i u zajednici. Na predstavljanju inicijative i vodiča govorit će potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj Đurđica Ivković i predsjednik HUP-a Ivica Mudrinić (10 sati, Kongresni centar Forum, dvorana "Ljude", Radnička cesta 50).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xrkor/xtdel yjn

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙