FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Navaljni pozvao pristaše na sudjelovanje u Ruskome maršu

Autor: mhaj
MOSKVA , 3. studenog 2013. (Hina/AFP) - Oporbeni ruski političar Aleksej Navaljni pozvao je u ponedjeljak sve Ruse da sudjeluju u Ruskome maršu, u trenutku kada su organizacije za obranu ljudskih prava zabrinute zbog porasta ksenofobije u toj zemlji.

Navaljni, čija je pozicija drugog čovjeka oporbe u Kremlju ojačana nakon osvojenih 27 posto glasova na rujanskim izborima za moskovskog gradonačelnika, kazao je da on ipak u ponedjeljak neće sudjelovati u prosvjedu.

"Nije mi bilo lako donijeti takvu odluku i znam da će pokrenuti puno kritika" na moj račun, napisao je na svome blogu u nedjelju. Objasnio je kako bi sudjelovanjem u maršu Kremlju pružio priliku da ga diskreditira što bi se negativno odrazilo na prosvjede.

Ruski marš tradicionalno se održava svake godine, a ove godine slijedi nakon velikih nereda u listopadu, potaknutih ubojstvom mladog Rusa koje je počinio Azerbejdžanac. Ubojstvo je pokrenulo val prosvjeda protiv stranih radnika pod sloganom "Rusija Rusija".

Veliki marš u ponedjeljak trebao bi se održati u desecima ruskih gradova, a organizatori se nadaju da će u Moskvi privući 30.000 ljudi.

(Hina) xmh yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙