FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odvjetniku Pilipoviću sud preinačio kaznu

Autor: mvra
ZAGREB, 30. listopada 2013. (Hina) - Zbog odavanja službene tajne, zagrebački odvjetnik Zoran Pilipović osuđen je na tri mjeseca zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro, doznaje se na sudu.

Radi otkrivanja sadržaja razgovora s Robertom Matanićem (krajem listopada 2008.), koji je u međuvremenu osuđen zbog ubojstva Ive Pukanića, Općinski kazneni sud u Zagrebu triput je oslobodio odvjetnika Pilipovića, uz ostalo i zbog beznačajnosti djela, ali je Županijski sud ukidao te presude.

Posljednjom nepravomoćnom presudom bio je osuđen na tri mjeseca zatvora uvjetno. No, Županijski sud je preinačio tu presudu, smatrajući da mu se nije mogla izreći uvjetna kazna, budući da se složio sa zatvorskom.

Županijski sud je Pilipovića preinačenom kaznom osudio na tri mjeseca zatvora jer je na Općinskom sudu priznao krivnju. To "priznanje" bilo je ironično, a sud ga je protumačio kao iskreno kajanje i žaljenje.

Kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro, na način da se dan zatvora mijenja s dva sata rada.

Protiv tog odvjetnika je zbog odavanja odvjetničke tajne u Hrvatskoj odvjetničkoj komori (HOK) bio pokrenut i disciplinski postupak, ali ga je disciplinski sud HOK-a u prosincu 2008. oslobodio.

(Hina) xmvr ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙