FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZOI Soči: Putinova dobrodošlica za homoseksualce

Autor: imli
SOČI, 28. listopada 2013. (Hina) - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u ponedjeljak kako su svi dobrodošli na ZOI u Sočiju, bez obzira na seksualnu orijentaciju.

Putin je kazao da u Rusiji nema diskriminacije homoseksualaca, dodavši da je homeseksualnost dekriminalizirana 1993. godine. No, Rusija je u lipnju ove godine usvojila zakon kojim se zabranjuje homoseksualna propaganda, što je izazvalo brojne kritike sa Zapada, a neki su čak tražili i da se bojkotiraju ZOI u Sočiju u veljači sljedeće godine.

"Uradit ćemo sve što možemo, organizatori, sportaši i navijači, da se svi sudionici i gosti osjećaju ugodno u Sočiju, bez obzira na nacionalnost, rasnu pripadnost ili seksualnu orijentaciju", izjavio je Putin tijekom sastanka sa Thomasom Bachom, predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora.

Bach je u ponedjeljak obišao olimpijska borilišta zajedno sa ruskim predsjednikom, te je pohvalio domaćine. Rusija će, prema nekim procjenama, potrošiti oko 50 milijardi dolara za organizaciju ZOI u Sočiju.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙