FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dogradonačelnik Delić: Obnova u eksploziji plina oštećene karlovačke višekatnice do Nove godine

Autor: vhor
KARLOVAC, 28. listopada 2013. (Hina) - Počelo je podizanje skele za obnovu višekatnice u Ulici Stanka Vraza u Karlovcu u kojoj se u petak, po službenoj potvrdi policije, zbog istjecanja plina iz boce, dogodila eksplozija koja je potpuno uništila jedan stan i znatno oštetila još tri stana.

Po procjeni zamjenika gradonačelnika Dubravka Delića, obnova znatno oštećene zgrade trajat će do Nove godine ako bude sreće s vremenom, a dok traju pripreme, bit će naručen i projekt.

Glasnogovornica karlovačke tvrtke za upravljenje stanovima "Inkasator" Andreja Barberić rekla je da se još službeno čeka nalaz statičara kako bi se znalo što sve treba najprije srušiti, a zatim graditi, te procjena osiguravatelja koliko će novca biti na raspolaganju za obnovu na osnovi police osiguranja.

Dodala je kako vremena za čekanje nema, da će se lijepo vrijeme iskoristiti za pripreme, nakon kojih će se ukloniti dijelovi zgrade koje treba srušiti.

Kako je rekla Barberić, procjena štete je počela danas, a potrajat će tri-četiri dana.

Kako je šteta na zgradi velika, a sigurnost stanara ne smije se dovoditi u pitanje, grad i Crveni križ smjestili dio stanara koji nisu imali kamo. Angažirani su i zaštitari „Turić Security“ d.o.o. koji vode evidenciju ulaska i izlaska osoba iz stanova, a u stanove mogu ući vlasnici, suvlasnici ili najmoprimci uz predočenje osobne iskaznice i pratnju zaštitara kako bi uzeli najpotrebnije stvari.

Do sada su popravljena sva vrata na stanovima izbijena od detonacije, pregledana je vodoinstalacija te je voda puštena na prvome i drugome katu, a traje pregled elektroinstalacija.

U eksploziji je potpuno uništen jedan stan, znatno su oštećena tri stana, a u još 28 nije moguće ući radi sigurnosti.

Općinski državni odvjetnik Bruno Kolaković priopćio je da je izdao nalog da se obavi očevid na mjestu eksplozije te da od mjerodavne policijske postaje očekuje odgovarajuće izvješće, nakon čega će "biti donesena odluka o potrebi provođenja daljnjih izvida i radnji" kako bi se utvrdilo moguće kazneno djelo za progon po službenoj dužnosti.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙