FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 26. listopada 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

ZAGREB - U derbiju 2. kola skupine A Eurolige košarkaša Fenerbahce Ulker je kao domaćin svladao Barcelonu sa 75-70 (24-17, 20-18, 22-17, 9-18) u susretu u kojem su nastupila četvorica hrvatskih igrača. Kod pobjednika Luka Žorić je ubacio 12 koševa (šut za dva 6-14) i sakupio pet skokova, dok je Bojan Bogdanović postigao 11 poena (šut za dva 3-6, trica 1-4, slobodna bacanja 2-2) uz četiri skoka i tri asistencije. Ante Tomić je za Barcelonu postigao 16 koševa (šut za dva 5-8, slobodna bacanja 6-8), te dodao devet skokova i četiri asistencije, a mladi Mario Hezonja je ubacio dva poena (šut za dva 1-1, trica 0-1). Nakon dva kola Fenerbahce Ulker ima dvije pobjede, a Barcelona pobjedu i poraz.

Drugu pobjedu ostvario je i Anadolu Efes u skupini B svladavši kao gost Strasbourg sa 76-66. Zoran Planinić je za turski sastav postigao 15 koševa (šut za dva 5-11, trica 1-1, slobodna bacanja 2-3) i tomu dodao četiri skoka i tri asistencije, dok je Stanko Barać sudjelovao s dva poena (šut 1-1) i jednim skokom. Panathinaikos je do prve pobjede u skupini D stigao svladavši Laboral Kutxu sa 95-74, a Roko-Leni Ukić ubacio je šest poena (šut za dva 0-4, trica 2-3) uz jedan skok i pet asistencija.

ISTANBUL - U posljednjem susretu razigravanja po skupinama WTA "mastersa" tenisačica u Istanbulu Talijanka Sara Errani je u Bijeloj skupini svladala je Srpkinju Jelenu Janković sa 6-4, 6-4. Bez obzira na taj rezultat još ranije su bili poznati parovi polufinala, tako će u subotu igrati Kineskinja Li Na i Čehinja Petra Kvitova, te Amerikanka Serena Williams i Janković.

SOELDEN - Švicarska skijašica Lara Gut vodeća je nakon prve vožnje veleslaloma u Soeldenu na otvaranju nove sezone Svjetskog kupa, ona je zadanu stazu svladala za 1:09.26 minuta što je za 77 stotinki brže od druge Njemice Viktorije Rebensburg, te 83 stotinke od treće Austrijanke Anne Fenninger. Jedina hrvatska predstavnica u Soeldenu Sofija Novoselić nije uspjela izboriti plasman u drugu vožnju, ona je sa 5.43 sekundi zaostatka zauzela 44. mjesto mjesto, a za 30. Talijankom Nadiom Fanchini, posljednjom koja je izborila ulazak u drgu vožnju, zaostala je 1.63 sekunde. Druga vožnja na programu je od 12.45 sati.

NEW DELHI - Trostruki svjetski prvak u formuli 1, Nijemac Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) ostvario je najbolje vrijeme u kvalifikacijama za Veliku nagradu Indije, koja će se voziti u nedjelju, te je napravio još jedan korak ka obrani naslova. Vettel četiri utrke prije kraja sezone ima 90 bodova više od drugog Španjolca Fernanda Alonsa (Ferrari), te će osvojiti četvrti naslov zaredom već u nedjelju ukoliko završi utrku na jednoj od prvih pet pozicija. Alonso, koji jedini još imja teoretske izglede preteći Vettela, krenut će s tek osmog mjesta.

MADRID - U prvoj utakmici 10. kola španjolskog nogometnog prvenstva Valladolid je kao gost svladao Rayo Vallecano sa 3-0 (2-0). Pogotke su postigli Ebert (31), Javi Guerra (40) i Larsson (48). Valladolid se s nova tri boda uspeo na 13. mjesto sa 10 bodova, dok je Rayo Vallecano 15. s devet. Vodi Barcelona sa 25, drugi Atletico ima 24, a treći Real Madrid 22.

NANTES - U prvoj utakmici 11. kola francuskog nogometnog prvenstva Lille je kao gost svladao Nantes sa 1-0 (1-0). Strijelac jedinog gola bio je Roux (41). Lille je s nova tri boda stigao na drugo mjesto ljestvice sa 23 boda, jednim manje od vodećeg Paris SG-a, te jednim više od trećeg Monaca, dok je Nantes četvrti sa 19 bodova.

STUTTGART - U prvoj utakmici 10. kola njemačkog nogometnog prvenstva Stuttgart i Nuernberg su igrali 1-1 (1-1). Oba gola postignuta su na samom startu utakmice, Stuttgart je poveo preko Ibiševića (3-11m), a poravnao je Drmić (6). Stuttgart je sada šesti na ljestvici sa 13 bodova, dok je Nuernberg i dalje bez pobjede, sada je 16. sa sedam bodova. Na vrhu je Bayern iz Muenchena sa 23 boda, jedan manje imaju druga Borussia Dortmund i treći Bayer Leverkusen.

NEW YORK - Rezultati susreta američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL igranih u petak:

Ottawa - Anaheim 1-2

Florida - Buffalo 1-3

Colorado - Carolina 4-2

St. Louis - Vancouver 2-3 (produžetak)

Pittsburgh - NY Islanders 3-4

Columbus - Toronto 5-2

RODOS - U pretposljednjem, 6. kolu Kupa europskih prvaka u šahu na kojem sudjeluju 53 kluba došlo je do velikog preokreta. Češki prvak G-Team iz Novog Bora neočekivano je svladao branitelja naslova prvaka azerbejdžanski SOCAR sa 3,5-2,5 i došao na prag svog prvog trijumfa u ovom prestižnom klupskom natjecanju. Bio je to iznimno uzbudljiv meč u kojem je odlučeno čak 5 partija. David Navara, Radoslaw Wojtaszek i Viktor Laznicka na prve su tri ploče postigli senzacionalnih 3-0 protiv Fabiana Caruane, Veselina Topalova i Gate Kamskog i to SOCAR više nije mogao nadoknaditi. Ako u posljednjem kolu pobijede momčad Minska Česi će prvi puta u svoju zemlju odnijeti pokal, koji su ruski klubovi osvajali čak 15 puta, a sarajevska Bosna 4 puta. Teorijski, uz SOCAR u utrci za naslov prvaka još su i PGMB-Rostov, Malachite, Saint-Petersburg i Minsk, ali su Česi u velikoj prednosti jer imaju jedan meč-bod više.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙