FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 25. listopada 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Arbitražni sud za sport (CAS), čije je sjedište u Lauseanni, djelomično je prihvatio žalbu Marina Čilića na odluku neovisnog antidopinškog tijela Međunarodnog teniskog saveza (IADT) i smanjio mu suspenziju na četiri mjeseca.

"CAS-ovo žalbeno vijeće je poništilo kaznu koju je izrekao IADT te je devetomjesečnu suspenziju koju je izrekao IADT skratio na četiri mjeseca", stoji u priopćenju koje je iz Lauseanne dobio Marin Čilić.

Ova odluka praktički znači da Marin može nastupati od sutra, subote 26. listopada 2013. godine, a bit će mu i vraćeni bodovi za rang listu i novac iz nagradnog fonda, osvojeni i zarađeni između 2. svibnja 2013. i 25. lipnja 2013. godine. Marin Čilić će igrati na turniru Paris-Bercy BNP Paribas Masters, koji će započeti u ponedjeljak 28. listopada 2013., a o "svom slučaju" govorit će na konferenciji za novinare koja će biti priređena u pariškoj dvorani Bercy te nakon povratka iz Pariza i na konferenciji za medije u Zagrebu.

BASEL - Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Baselu, uspješniji od njega je u četvrtfinalu bio Kanađanin Vasek Pospišil sa 7-6 (11), 6-4 nakon sat i 44 minute igre. Dodig je propustio veliku priliku osvojiti prvi set jer je u "tie-breaku" imao tri set-lopte od kojih jednu na svoj početni udarac. U drugom setu je naš tenisač dva puta gubio servis, dok je on samo jednom uspio "breaknuti" Kanađanina. Bio je ovo prvi međusobni susret Dodiga i Pospišila.

PULA - U prvoj utakmici 14. kola Prve HNL Istra 1961 i Slaven Belupo igrali su 1-1 (0-1). Strijelci: 0-1 Fuštar (3), 1-1 Blagojević (63). Pred 2.500 gledatelja na stadionu "Aldo Drosina" sudio je Vučkov iz Rijeke. Istra 1961 je ostala šesta na ljestvici sa 18 bodova, dok je Slaven Belupo sedmi sa 13. Na vrhu su Hajduk i Dinamo sa po 27 bodova, slijede Rijeka i Lokomotiva sa po 26. Na dnu su Hrvatski dragovoljac i Osijek sa po sedam bodova.

ZAGREB - Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je danas da Nenad Gračan bude novi izbornik hrvatske mlade (U-21) reprezentacije, dok će Luka Pavlović preuzeti hrvatsku U-17 selekciju.

DUBAI - Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina starosti neće igrati u osmini finala Svjetskog prvenstva u ujedinjenim Arapskim Emiratima, jer učinak od tri osvojena boda uz negativnu razliku pogodaka s kojim je zauzela treće mjesto u svojoj skupini nije bio dovoljan za zauzimanje jednog od prva četiri mjesta među trećeplasiranim sastavima iz svih skupina koji će nastaviti natjecanje. Da naše nogometne nade neće nastaviti natjecanje u UAE-u postalo je jasno nakon utakmice 3. kola u skupini F u kojoj je Mesiko svladao Švedsku sa 1-0. Tim rezultatom Meksiko je zauzeo drugo mjesto u skupini sa šest bodova, dok je Švedska završila kao treća s četiri. Prvo mjesto sa sedam bodova osvojila je Nigerija, dok je Irak posljednji bez bodova.

Hrvatska je s tri osvojena boda uz negativnu razliku pogodaka zauzela treće mjesto u skupini C, ali to bilo dovoljno za zauzimanje jednog od prva četiri mjesta među trećeplasiranim sastavima iz svih skupina koji će nastaviti natjecanje. Hrvatska je na ljestvici trećeplasiranih reprezentacija zauzela peto od šest pozicija. Najbolja je Švedska s četiri boda i razlikom pogodaka 7-5, slijede Obala Bjelokosti s četiri boda (4-2), Slovačka s četiri boda (5-8), Rusija s tri (4-2), Hrvatska s tri (3-5), te Kanada s dva (3-6).

ABU DHABI - Nakon utakmica posljednjeg, 3. kola u skupini E na Svjetskom prvenstvu za nogometaše do 17 godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima poznato je svih osam parova osmine finala. Argentina je 3-0 pobjedom protiv Kanade osvojila prvo mjesto u skupini E, dok je Iran sa 1-0 nadigrao Austriju i osvojio drugo mjesto. Treća Kanada s dva i posljednja, četvrta Austrija s jednim bodom završili su natjecanje. Tako će se među 16 najboljih u ponedjeljak susresti Honduras - Uzbekistan, Japan - Švedska, Argentina - Tunis i Maroko - Obala Bjelokosti, dok će u utorak igrati Urugvaj - Slovačka, Nigerija - Iran, Brazil - Rusija i Italija - Meksiko.

ZAGREB - U prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira vatrpolskog Eurokupa Mladost je pobijedila momčad ruskog Šturma iz Čehova sa 25-1 (7-0, 8-1, 4-0, 6-0). Golove za Mladost postigli su Martinić, Vukičević i Gabulić po četiri, Bukić i Milaković po tri, D. Živković, Dašić i Pavičić po dva, te I. Živković jedan. Odabranici trenera Vjekoslava Kobešćaka očekivano su pobijedili u prvoj utakmici turnira na kojem nastupaju još i momčadi francuskog Marseillea i Jadrana iz Herceg Novog. Sutra Mladost igra protiv Marseillea, a dvije prvoplasirane momčadi izborit će plasman u četvrtfinale Eurokupa.

ISTANBUL - U derbiju 2. kola skupine A Eurolige košarkaša Fenerbahce Ulker je kao domaćin svladao Barcelonu sa 75-70 (24-17, 20-18, 22-17, 9-18) u susretu u kojem su nastupila četvorica hrvatskih igrača. Kod pobjednika Luka Žorić je ubacio 12 koševa (šut za dva 6-14) i sakupio pet skokova, dok je Bojan Bogdanović postigao 11 poena (šut za dva 3-6, trica 1-4, slobodna bacanja 2-2) uz četiri skoka i tri asistencije. Ante Tomić je za Barcelonu postigao 16 koševa (šut za dva 5-8, slobodna bacanja 6-8), te dodao devet skokova i četiri asistencije, a mladi Mario Hezonja je ubacio dva poena (šut za dva 1-1, trica 0-1). Nakon dva kola Fenerbahce Ulker ima dvije pobjede, a Barcelona pobjedu i poraz.

ZAGREB - Unatoč negativnom mišljenu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) o programskom i financijskom izvješću Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za 2012. godinu članovi Vijeća HOO-a na današnjoj sjednici nisu imali primjedbi na poslovanje HOO-a u kojem, po njihovom mišljenju, nije bilo nenamjenskog trošenja novca. To dokazuju svi nalazi kontrola poslovanja HOO-a u kojem su od lipnja do rujna ove godine proračunski nadzor obavili Ministarstvo financija, te sportska inspekcija, a fiskalni nadzor Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te komercijalne revizije. Na temelju tih nalaza Vijeća, koje je pod predsjedanjem Zlatka Mateše danas održalo sjednicu u Zagrebu, jednoglasno je zaključilo da se financijska sredstva u HOO-u troše namjenski, racionalno i strateški ciljano.

ISTANBUL - Kineskinja Li Na plasirala se u polufinale WTA "mastersa" tenisačica u istanbulu kao pobjednica Bijele skupine s tri pobjede u tri odigrana susreta. U dvoboju 3. kola u petak Li je sa 6-2, 6-1 svladala Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku. Pobjedom Li plasman u polufinale kao druga iz Bijele skupine osigurala je i Srpkinja Jelena Janković čak i prije odigravanja svog susreta 3. kola protiv Talijanke Sare Errani koja je izgubila oba svoja dosadašnja dvoboja bez osvojenog seta.

ISTANBUL - Češka tenisačica Petra Kvitova posljednja je polufinalistica WTA "mastersa" u Istanbulu, ona je u izravnom dvoboju za drugo mjesto u Crvenoj skupini svladala Njemicu Angelique Kerber sa 6-7 (3), 6-2, 6-3, te tako izborila susret protiv pobjednice Bijele skupine, Kineskinje Li Na. Drugo mjesto u Bijeloj skupini osigurala je Srpkinja Jelena Janković koja će u polufinalu igrati protiv pobjednice Crvene skupine i prve tenisačice svijeta, Amerikanke Serene Williams.

ZAGREB - Nakon duge i teške bolesti danas je u Zagrebu u 76. godini umro istaknuti sportski novinar, reporter i urednik u "Sportskim novostima" i nekoliko "Vjesnikovih" izdanja Mladen Ivanišević. Mladen Ivanišević rodio se 4. travnja 1937. u Splitu, a u "Sportskim novostima" počeo je pisati 1962. godine. Bio je vrhunski novinar i vrstan autor osobita stila, a pisao je lagano i nevjerojatno brzo. Njegovi tekstovi bili su duhoviti, pitki i zanimljivi.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙