FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Željku Špoljaru i Nikoli Kraljiću uručene Nagrade Drago Gervais

Autor: hsup
RIJEKA, 25. listopada 2013. (Hina) - Književne nagrade Drago Gervais uručene su danas u riječkoj Gradskoj vijećnici ovogodišnjim dobitnicima Željku Špoljaru i Nikoli Kraljiću.

Željko Špoljar nagrađen je u kategoriji neobjavljenog književnog djela za roman "Štakorbar", a Nikola Kraljić dobitnik je nagrade za objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja za zbirku pjesama "Barka na vezu".

Nagrade, koje se se sastoje od 20.000 kuna za svakog od dobitnika te pravo na objavljivanje neobjavljenog književnog djela na trošak proračuna grada Rijeke, dobitnicima je uručio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Željko Špoljar zagrebački je književnik i novinar. Objavio je dvije zbirke priča, fikcionalizirani vodič "Welcome to Croatia" u suradnji s Kristijanom Vujičićem za koji je dobio nagradu Kiklop te roman "Gumeni golub", koji je pobijedio na 3. natječaju za prozni rukopis osječkog Ogranka Matice Hrvatske.

Nikola Kraljić je pjesnik, psiholog i prevoditelj, a živi i radi u Rijeci i rodnom Omišlju na Krku. Objavio je više od 30 zbirki pjesama, a književnu Nagradu Drago Gervais dobio je šest puta. Jedan je od najcjenjenih pjesnika čakavskog narječja.

Nagrada se dodjeljuje svake druge godine, a na natječaj je ove godine pristigao 101 rukopis, dvostruko više nego prošli put. U prosudbenom povjerenstvu bili su Aleksandar Mijatović, Elis Deghenghi Olujić, Nikola Petković, Davor Mandić i Gordan Nuhanović.

(Hina) xdsil ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙