FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 25. listopada

Autor: vmrs
ZAGREB, 24. listopada 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak 25. listopada:

BRUXELLES - Čelnici 28 zemalja članica, među njima i hrvatski premijer Zoran Milanović, završavaju dvodnevni summit Europske unije na kojem razgovaraju o nizu gospodarskih i socijalnih tema te o pitanju migracija u svjetlu tragične pogibije izbjeglica u brodolomu ispred talijanskog otoka Lampedusa. U petak ujutro na dnevnom redu su pripreme za summit sa zemljama Istočnog partnerstva koji će se održati u Vilniusu 28. i 29. studenoga te rasprava o tragičnim događajima s izbjeglicama u Sredozemlju.

KRŠKO - Konferencija za novinare uprave nuklearne elektrane Krško na kojoj će se detaljno objasniti kakva su oštećenja otkrivena na gorivim šipkama tijekom remonta nuklearke. Po riječima hrvatskih i slovenskih stručnjaka oštećenja na šipkama ne predstavljaju nikakvu opasnost. Riječ je o šipci dugoj 45 centimetra koja je pala na dno reaktorskog bazena s vodom za hlađenje, a međunarodna skupina stručnjaka treba razmotriti kako je došlo do tog oštećenja, kao i pitanje eventualne ugroženosti daljnjeg rada elektrane.

PRAG - Prvi dan dvodnevnih prijevremenih parlamentarnih izbora u Češkoj. Po anketama, pobjedu će odnijeti socijaldemokrati (ČSSD), a druga najjača stranka postat će komunisti (KSČM). Izbori su izazvani padom konzervativne vlade Petra Nečasa, opterećene korupcijskim i špijunskim skandalom. Nečasovu donedavno vladajuću Demokratsku građansku stranku (ODS) birači su kaznili padom potpore na samo 6,5 posto glasova.

PEKING - Vrhovni sud pokrajine Shandong će se u petak očitovati o žalbi koju je uložio Bo Xilai, bivši član politbiroa kineske komunističke partije, na kaznu doživotnog zatvora.

MINSK - Sastanak ministara vanjskih poslova Zajednice neovisnih država (ZND), na kojem će biti i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Dežurni urednici:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Ivo Lovrić

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙