FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za četvrtak, 24. listopada

Autor: dger
ZAGREB, 23. listopada 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za četvrtak, 24. listopada:

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 50. generalne skupštine Europske kazališne konvencije (10 sati, Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7). O skupštini će govoriti ravnateljica ZKM-a i predsjednica Europske kazališne konvencije (ETC) Dubravka Vrgoč i glavna tajnica Konvencije Heidi Wiley. Skupština ETC-a održava se od 24. do 27. listopada, a tema je istraživanje novih kazališnih formi. Na skupštini će biti riječi i o međusobnom odnosu kazališta i publike u vrijeme suvremenih tehnologija te kulturnim strategijama kojima bi se poboljšao status kazališta u društvu. ZKM će ovom prigodom ugostiti 65 kazališnih ravnatelja, redatelja, producenata i dramskih umjetnika iz 15 zemalja.

ZAGREB - Projekt "Bauhaus - umrežavanje ideja i prakse" (BauNet) na konferenciji za novinare u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) predstavit će Mladen Špehar iz Kulturne kontaktne točke Ministarstva kulture, ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić i voditeljica projekta BauNet Vesna Meštrić (11 sati, Avenija Dubrovnik 17). Voditelj projekta je MSU, a suorganizatori su Universalmuseum Joanneum iz Graza, Akademija likovnih umjetnosti iz Sarajeva te Loški muzej iz Škofje Loke. Cilj projekta je istražiti i predstaviti djelovanje umjetnika koji su se školovali na međunarodnoj školi za arhitekturu, dizajn i vizualne umjetnosti Bauhausu.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu zagrebačke premijere "Disamenina čast" Pave Marinkovića u režiji Mariusa Schienera održat će se u satiričkom kazalištu Kerempuh (12 sati, Ilica 31). Riječ je o koprodukciji zagrebačkog HNK, Theater Herbsta iz Gmuenda i Austrijskog kulturnog foruma. Premijera u Gmuendu bila je 28. rujna.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xdgk ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙