FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLUČAJ REMORKER: Austrijski Strabag odbacuje optužbe za korupciju u Hrvatskoj

Autor: ilov
ZAGREB/BEČ, 23. listopada 2013. (Hina/APA) - Austrijski građevinski koncern Strabag odbacio je u srijedu tvrdnje o umiješanosti njegove hrvatske podružnice u korupciju u svezi s istragom o navodnim ilegalnim poslovima u Hrvatskim autocestama (HAC).

Strabag je u srijedu u priopćenju poslanom austrijskoj novinskoj agenciji APA poručio kako "izričito odbacuje tvrdnju da je umiješan u korupciju, kao i da je putem tobožnjih računa izdanih Hrvatskim autocestama podupirao pranje novca".

"Točno je da su hrvatske vlasti od nas zatražile da podupremo istragu o događajima u HAC-u, dokumentima o jednom poslu iz 2009. godine (koji nije bio povezan s HAC-om)", piše u priopćenju austrijskog Strabaga, uz napomenu kako je koncern udovoljio tomu zahtjevu hrvatskih vlasti.

Strabag "ni u jednom trenutku nije bio okrivljen", tvrdi koncern.

U istrazi zbog izvlačenja novca iz Hrvatskih autocesta, Uskok je u ponedjeljak zatražio da se bivšem financijskom direktoru te javne tvrtke Josipu Sapunaru odredi jednomjesečni istražni zatvor. Sapunara se navodno tereti za izvlačenje više od pet milijuna eura iz HAC-a preko fiktivnih ugovora naplaćenih od 2006. do 2011., a prema nekim izvorima istražitelje zanima poslovanje HAC-a i sa Strabagom.

Prema APA-i, policija je prošlog tjedna pretražila prostorije hrvatske podružnice Strabaga.

(Hina) xilov ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙