FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Ževrnja pozvao premijera Milanovića i ministra Vrdoljaka da dođu u Brodosplit

Autor: pgas
SPLIT, 22. listopada 2013. (Hina) - Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja pozvao je danas premijera Zorana Milanovića i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da dođu u Brodosplit kako bi u razgovorima s poslovodstvom i predstavnicima radnika pridonijeli da se prevladaju teškoće u toj tvrtki u kojoj je, po njegovim riječima, stanje „toliko uzavrelo da nije moguće pronaći pravo rješenje“.

„Ono što mi možemo jest da zatražimo da mjerodavni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, a i sam predsjednik Vlade Zoran Milanović dođu u splitski škver, sazovu obje strane, predstavnike radnika i poslovodstvo, i sjednu za stol“, rekao je Ževrnja danas na sjednici splitsko-dalmatinske Županijske skupštine odgovarajući na aktualnom satu na vijećnička pitanja.

Po njegovim riječima, Splitsko-dalmatinska županija nema izravne instrumente kojima bi mogla učinkovitije pridonijeti uspostavi dijaloga u splitskome brodogradilištu.

„Sada je situacija u škveru toliko uzavrela i u takvom ambijentu nije moguće pronaći pravo rješenje“, istaknuo je župan Ževrnja.

A vijećnica Stranke umirovljenika (SU) Milica Cipci u raspravi oštro je kritizirala vlasnika samoborskog DIV-a i predsjednika uprave Brodosplita Tomislava Debeljaka.

„Gospodin Vrdoljak je izjavio da su radnici Brodosplita, a to su naši sugrađani, teroristi i takve neprikladne izjave treba osuditi“, istaknula je Milica Cipci.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙