FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: potpora lokalnim projektima

Autor: hsup
RIJEKA, 21. listopada 2013. (Hina) - Primorsko-goranska županija i dalje će pomagati lokalne projekte kao što su Goranski sportski centar u Delnicama i izrada skakaonica u Delnicama, u što je dosad uložila 300.000 kuna, a osigurala još 650.000 kuna, najavio je danas župan Zlatko Komadina.

Grad Delnice taj je projekt podupro s 350.000 kuna, a Hrvatski olimpijski odbor sa 140.000 kuna.

Komadina je na redovitoj konferenciji za novinare rekao kako je u županiji potkraj rujna bilo u provedbi 120 projekata koje županija podupire i prati. Od toga su 43 projektne ideje, 42 projekta su u evaluaciji, a 35 ih se ostvaruje.

Primorsko-goranska županija podupire mnoge projekte od lokalne važnosti, od ljetne pozornice u Opatiji do baštinskoga centra u Viškovu, rekao je.

Budući da je organizacija prijevoza u Gorskome kotaru skupa, županija je za subvencije izdvojila oko 300.000 kuna. Riječ je o javnom prijevozu za sve korisnike, a uskoro će biti osiguran i prijevoz za učenike po pristupačnoj cijeni. Tri četvrtine novca osigurava ministarstvo, a ostatak roditelji pa će županija u cijelosti preuzeti dio koji trebaju platiti roditelji.

Na konferenciji je najavljen i nastavak radova na izgradnji i obnovi školske sportske dvorane u Matuljima, osnovne škole i školske sportske dvorane u Baški, školske sportske dvorane u Ravnoj Gori, Prometne škole "Rijeka" te zgrade Strojarsko-brodograđevne škole u Rijeci.

(Hina) xhsup ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙