FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel: uvrštenje Rijeke kao ishodišta koridora iznimno važno

Autor: dsil
RIJEKA, 21. listopada 2013. (Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je na današnjoj redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinare "uvrštenje Rijeke kao ishodišta jednog kraka europskoga mediteranskog koridora" iznimno važnim za Rijeku.

Riječ je o dokumentu Europske komisije, predstavljenom proteklog tjedna, po kojem će se devet glavnih međunarodnih prometnih koridora razvijati sljedećih godina.

Ti će koridori povezati jedinstveno europsko tržište, a predviđeno je ulaganje 26 milijarda eura u razvoj prometne infrastrutkure na tim koridorima, rekao je Obersnel. To omogućuje povlačenje novca iz europskih fondova za razvoj prometne infratrukture na dijelu tog koridora od Rijeke, istaknuo je.

Obersnel je istaknuo da se tako pokazuje "ispravnost inzistiranja na usklađenju razvoja Rijeke sa strategijom razvoja Europske unije" te da je to najbolja poruka kritičarima i onima koji nisu vjerovali u strategiju razvoja grada koju je nedavno prihvatilo Gradsko vijeće.

"Uvrštenjem Rijeke kao ishodišta kraka koridora" omogućuje se ostvarenje dijela strategije razvoja grada koji se odnosi na razvoj riječkoga prometnog smjera, rekao je Obersnel.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙